2018-11-04 811 views
又係大埔覓食頻道,廣福道人來人往,又開左新餐廳。呢間三不館車仔麵新開張,我就即刻入去試啦。我見openrice唔係好多張相,而且餐廳位於廣福道,我對餐廳開頭冇抱太大期望,點知成件事令我喜出望外。星期六中午12點去到,餐廳門口幾靚,入到去地方唔大,4張圓枱,1張靠牆長枱。坐低左發現有驚喜。原來餐廳用左懷舊裝潢,冇諗過老闆竟然連一間車仔麵店都花咁多心思去設計👍點餐紙一人一張,清楚易明。我同朋友一人點一個三餸車仔麵。朋友點雞翼,生菜,豬紅配牛腩湯油麵。我點午餐肉,豬肉,手打魚肉配古法辣汁油麵。湯底少少辣,咁我加入餐廳嘅金牌麻辣醬,個麻辣醬好好食。好香麻辣味,食得辣嘅朋友一定要試。食完好想有買返屋企嘅衝動。油麵整得好好食,軟硬適中。我個胃比較平民,覺得呢度午餐肉夠大塊又煎過,所以好香又好好食😋手打魚肉唔會有平時鯪魚肉嘅腥味👍豬紅都好入味🤗由於餐廳不斷有客入黎,所以我地食完都即刻埋單,唔好阻住人地做生意。總結,我會再黎食架😍

點餐紙一人一張,清楚易明。

我同朋友一人點一個三餸車仔麵。

朋友點雞翼,生菜,豬紅配牛腩湯油麵。

我點午餐肉,豬肉,手打魚肉配古法辣汁油麵。

金牌麻辣醬

油麵整得好好食,軟硬適中。
手打魚肉唔會有平時鯪魚肉嘅腥味👍
豬紅都好入味🤗

總結,我會再黎食架😍

2018-11-03
$38 (Lunch)
金牌麻辣醬