2019-11-15 850 views
一路都想嚟呢度因為係社交平台見過嚟間cafe。今日終於同朋友嚟呢度飲下午茶。有d難塭大廈嘅入口因爲裝修緊,入口係上海街側面嗰條小街入去嘅上咗一層之後就見到刪咗個門,本來仲要為今日冇開但係經過排華開咗就撳咗鈴聲入去。入到去個vibe真係好正,好似真係入咗去一個artist嘅屋企咁樣裏面好colorful好舒服。我自己特別鍾意嘅係佢有好多唔同嘅盆栽喺裏面好似市區裏面嘅一個oasis,可以忘卻所有嘅煩惱。幾鍾意佢嗰個餐牌用木板製造嘅有埋啲圖畫喺上邊佢嘅餐飲食物價格唔錯都係$40-45。比較鍾意佢嘅蛋糕因為唔會太甜同埋食落口感唔錯,同埋特別鍾意佢真係有水果擺咗喺上邊所以都幾fresh。我叫咗杯凍嘅桔禮羅柚,會建議要熱飲因為加咗冰之後啲味就冇咁強,但係裏面都落足料。

幾鍾意佢嗰個餐牌用木板製造嘅有埋啲圖畫喺上邊

桔禮羅柚