2020-06-18
呢間cafe食嘅野主要係海鮮🦞西餐,氣氛都唔錯🥂但我地兩個人今次黎係主攻生蠔😈 事關之前係Tasmania食過就令我一食鍾情💘返唔到轉頭,一直都口痕想再食,所以諗住喺香港發掘下,最後每人食左14隻,試哂咁多種🦪😚💪🏼 (少癲但食完咁多隻都冇肚痛~😏)當然冇外國咁飽滿,亦冇我咁肥美🤣食咁多都冇一隻係唔新鮮/有沙、殼,質素以呢個價錢黎講都令人滿意,過足口癮☺️認真抵食😋.——————————————————————▽/ 𝑶𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓 ❶❽ // ❷❽♥︎♥︎♥︎♥︎♡(本身一隻要$52-72,去到先知原來而家做緊特價🤩分兩種:減到一隻$28; 或者$18,視乎你叫邊個產地😉overall 海水味🌊唔會太鹹或者太腥😚特別大隻同飽滿嘅係Carlingford, Mont Blanc😍)./ 𝑩𝒓𝒐𝒄𝒄𝒐𝒍𝒊 𝒊𝒏 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 ❻❽♥︎♥︎♥︎♡♡(Cream sauce個味道調得幾好,但略嫌稀左少少,再杰身啲& creamy啲會更好🙈)./ 𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒆𝒚 𝑻𝒆𝒂 ❹❽♥︎♥︎♥︎♡♡(有個玻璃茶壺俾食飽飯冇嘢做嘅你自己倒下玩下🤣)△——————————————————————
——————————————————————
▽
/ 𝑶𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓 ❶❽ // ❷❽
♥︎♥︎♥︎♥︎♡
/ 𝑩𝒓𝒐𝒄𝒄𝒐𝒍𝒊 𝒊𝒏 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 ❻❽
♥︎♥︎♥︎♡♡
/ 𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒆𝒚 𝑻𝒆𝒂 ❹❽
♥︎♥︎♥︎♡♡
(有個玻璃茶壺俾食飽飯冇嘢做嘅你自己倒下玩下🤣)
△
——————————————————————