2025-07-12
一間充滿歐陸風情嘅小店,主打意式薄餅同fusion小食,環境舒服,星期五晚去食都full house。見Baby Ribs (Half) 係招牌之一,豬仔骨慢煮至超嫩,肉質一咬即散,完全唔洗用刀切,外層塗上微甜帶煙燻味嘅燒烤醬,配埋香脆薯角,鹹香惹味,令人一試難忘。Italian Delight Pizza 用上薄脆餅底,焗到金黃香脆,面頭除咗有新鮮蕃茄、蘑菇、青椒、洋蔥同濃郁芝士,仲加咗我最鍾意嘅火箭菜!火箭菜帶微辣同清新草香,配合芝士鹹香同蔬菜甜味,令成個 pizza 層次更豐富,食落清爽又唔膩。至於 Mussel,青口新鮮飽滿,通常以白酒蒜蓉汁烹調,入口鮮甜多汁,個cream sause係比較thick,同平時出面食好唔同,自己覺得呢款更好味更鍾意,令人停唔到口。呢間餐廳係西餐x意大利菜x印度菜,可惜我唔食辣,無試到佢d 印度料理!