今日收工同屋企人相約黎太子覓食,太子站D出口一出轉右直行3分鐘就到,平日夜晚黎都好多客,不過唔洗等位,入到黎店員立即招待介紹唔同魚類俾我哋揀,怕多骨既建議揀大骨原條魚,有8種口味選擇,各有特色!佢地另有特色雞煲,鮑魚雞煲、醉雞煲、剁椒雞煲、泡椒雞煲,中意食雞煲既可以黎試下,見都幾多人食,岩哂中意惹味香口既人。除左招牌烤魚同雞煲外,仲有小炒類,涼拌小吃和串燒。由於即叫即烤鮮魚,所以坐低就要即刻叫喇之後可以慢慢點埋小炒、小食、串燒,呢幾樣上菜都正常速度,可以食住先泡椒味烤魚原條鱸魚大大條,新鮮經烤過既魚同坊間只炸熟既魚,食落唔同口感,烤過既魚皮配上滿佈老干媽風味既豆豉食落非常香口,魚油滲出湯底,令整個湯底更有鮮味。泡椒和大紅袍辣椒佈滿整條魚面,我哋叫左小辣,下面有卡式爐熱住,真係越食越想食,好過癮!烤魚旁邊配有小量配菜,薯粉、新鮮腐皮、豆芽、芹菜。2個人食都好夠食👍燒白蟮白蟮十分新鮮肉質爽彈,用燒汁配搭得宜,店員話下次為我哋用鹽燒,相信會更突顯出白蟮既鮮味,就好似傳統日式既製作方法。大汗羊肉串羊肉味道不羶,調味香得黎唔會太咸,仍食到羊肉鮮味,而且啖啖肉都幾大串,脂肪不多卻帶有羊脂香氣,製作

除左招牌烤魚同雞煲外,仲有小炒類,涼拌小吃和串燒。

由於即叫即烤鮮魚,所以坐低就要即刻叫喇

泡椒味烤魚
泡椒烤鱸魚(原條)

大汗羊肉串
羊肉味道不羶,調味香得黎唔會太咸,仍食到羊肉鮮味,而且啖啖肉都幾大串,脂肪不多卻帶有羊脂香氣,製作方法和選料都下了功夫。

涼拌萵荀絲
萵荀絲煮得不會過老,青脆得黎冇青味,調料酸味方面配得非常適合,令人越食越開胃!
涼拌萵荀

泰國虎啤
屋企人提議飲番2杯啤啤佢,估唔到泰國啤酒係咁清咁易入口,一向唔飲啤酒怕苦既我都幾驚喜

泰國虎啤

聽店員講花臉啤酒都好多客人點,$32 2支都幾抵,下次都想試試佢!

真心推介中意食烤魚既人黎試下佢地既烤魚,比出面好多川菜既魚質都新鮮,即烤既鮮魚的確食得出有分別。而家唔洗上深圳先食到正宗既巴蜀口味,成日食酸菜魚得多都厭啦~試下泡椒、剁椒、鮮青椒味烤魚係唔錯既選擇嚟

2023-05-11
泡椒烤鱸魚(原條)
涼拌萵荀