2018-07-20
呢間真係我食過覺得性價比超高嘅放題。依家身邊嘅朋友都開始少左提議食放題,因為依家嘅放題越黎越貴,百幾蚊個D嘅質素又超差。所以情願用同樣嘅價錢去食D好D嘅散叫食品。但呢間真係我會想encore嘅放題。雖然對於我呢個貧苦人士黎講價錢唔算超級平,都要二百幾,但勝在質素夠晒水準,用呢個價錢去食任食真係好值得。飲品選擇夠晒多,凍熱都有,仲有埋熱飲櫃。就算想要健康類都可以滿足到~依家落order 仲係用電話app ,唔係用紙啦。呢度旺成咁,個場又大,之前成日舉手好一陣子先有人見到,但依家就好方便啦,而且又好環保,好欣賞刺身上枱啦我地各樣都叫左D,最正就梗係厚切嘅三文魚啦,脂肪比例幾好,食落好有魚油香~八爪魚同螺片都好爽口~食左咁多款壽司,我最鐘意就係呢個左口魚壽司,燒得超級香口,細細舊,唔會攞大大舊飯黎喂飽你~忍唔住要叫多件呢度連貴價D嘅拖羅都有,份量唔少,好滿足~芥辣八爪魚都好正,wasabi夠料,食到我即刻流眼淚紫菜好脆~又到我超鐘意嘅天婦羅環節。雖然呢度冇我最鐘意嘅一片片嘅蕃薯天婦羅,而係改用蕃薯仔,但蕃薯仔都好食嘅,夠甜。特別嘅係呢度有炸鮮奶~食完一粒又一粒~牛舌燒得好香又好嫩,口感彈牙~
呢度連貴價D嘅拖羅都有,份量唔少,好滿足~
牛舌燒得好香又好嫩,口感彈牙~都係encore嘅選項~
好特別嘅係呢度有個燉花膠冬菇~聽落實在太養生所以叫黎睇下係咩樣雖然大部份都係菜,但都算係真係有花膠~不過個人覺得鹹左少少,如果唔係應該會更加好。
最後食返盒豆腐花同埋食左杯雪糕~完美嘅句號~