沙田新城市呢間蘇媽·蘇媽,裝修同其他地方嘅分店都有差異,呢間更加光鮮。我六點幾嚟食飯,門口已經有好多人等緊位,拎咗飛之後,大概要等十幾20分鐘先可以入去,所以建議大家早啲到。唔係咁我決定要一個小食、一個主食、加一杯飲品。小食方面,我叫咗一份椰香咖咉多,濃厚嘅醬,配上豐富牛油,包烘得脆口,一啖咬落去係勁Richy。之後我叫咗一份甲必丹咖喱炸魚柳配兩塊薄餅,$86,咖哩汁香口,並無因為加咗椰汁或者椰醬而變到好結,薄餅有好濃郁嘅牛油味,再加埋新鮮炸起熱辣辣嘅魚柳,切一細塊薄餅,點一啖咖喱汁再切一細舊魚柳,唔點汁,夾埋一齊食,非常唔錯。最後叫左一杯美祿恐龍,勁豐富嘅朱古力味,作為總結呢餐嘅飲品又好,甜品又好。

唔係咁我決定要一個小食、一個主食、加一杯飲品。

2022-10-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)