聽說銅鑼灣"鮨金和食料理"是新開的,於是兩口子便去品嚐一下日本的鮮味!本人覺得新開的店舖, 樣樣都好新嘅!無論環境裝修啦!侍應生服務態度啦 !食材啦等等....總係覺得很好嘅的感覺, 果然不出我所料 ,地方真係好光猛啊!也很特別的佈置,雖然不算很大,但兩口子傾下偈下沒有人影響, 是最好的享受 ,當然仲有美食當前, 簡直係一絕,侍應生安排我哋坐靠近窗旁邊,非常靚景啊! 其實坐下真係唔知食啲乜嘢好,於是請教侍應生介紹我哋食,真係很好的介紹首先是12件壽司,來自廚師發板嘅! 每件都很特別而且手工精巧最重要是每件都好鮮味, 12件是鮮魷魚 海膽 甜蝦 深海池魚 青魚 帆立貝 蟹肉 帶子 墨魚仔 海膽 拖羅 油甘魚....睇得出廚師的用心 ,嘩!好似去了日本當地食一樣呀。 跟住就再介紹主餐給我哋,是拼盤黎架"汁燒日本和牛拼活鰻魚汁燒"有一碗飯一碗烏冬跟的,及兩個麵豉湯添, 侍應生真係細心啦!因為其實我哋都唔想食得太過飽於是佢就將套餐合併為一個餐呢!✌✌竟然有如此服務簡直一流 講真啦!我食過咁多地方真係未試過可以為客人如此服務,希望佢哋未來都有呢個賣點啦!如果是我相信生意更興隆呀前菜:沙律 蒸蛋

首先是12件壽司,來自廚師發板嘅! 每件都很特別
而且手工精巧
拖羅 油甘魚....

睇得出廚師的用心
,嘩!好似去了日本當地食一樣呀。
竟然有如此服務
簡直一流
講真啦!我食過咁多地方真係未試過可以為客人如此服務
,希望佢哋未來都有呢個賣點啦!如果是我相信生意更興隆呀

前菜:沙律 蒸蛋 湯

壽司廚師發板有12件

件件都很精巧和鮮味
唔需要點任何醬料食

日本和牛拼活鰻魚
和牛雖然薄薄不過拗落去嗰一下
你就想繼續咬第二啖,
肉汁鎖住喺塊肉滲入味蕾口腔裏面,
冇得輸啦

烏冬配七味粉一流

白桃雪糕
我以為只有日本先有得食

咖啡是自己拉花呢

不算濃,冇貓屎味,啱我

2019-01-24
Type of Meal