銅鑼灣🚇嘅牛站食材種類多到令你花多眼亂🤩,除咗有超過45款火鍋配料同蔬菜🥬,仲有超過20款醬料任你調配🥄,無論你鍾意咩口味都一定搵到心水❤️,難怪日日都咁人氣鼎盛🔥。今次我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係「香濃蕃茄豬骨鍋」🍅,湯底濃郁帶甜,有晒蕃茄嘅鮮味同豬骨嘅精華🍖,用嚟淥海鮮同肉都好夾。另一邊係「香辣沙爹鍋」🌶️,沙爹味香濃,帶點微辣,淥肉類一流,食落好惹味😋!肉類方面🥩,美國SRF極黑和牛同埋美國安格斯牛板健都係我心水💖。極黑和牛輕輕一淥就食得,牛味香濃。安格斯牛板健都唔輸蝕👍,肉質軟嫩得嚟帶點嚼勁,食落好滿足😌。個人推介仲有牛筋同牛黃喉🐂,牛筋畀啲時間煮到腍晒,索晒湯汁精華💧,好正;牛黃喉爽脆彈牙,口感一流💯!海鮮方面🌊,當然要重點介紹大頭蝦🦐,隻隻都好大隻,蝦頭充滿蝦膏🤤,蝦肉結實彈牙,鮮甜無比,👏真係好食到停唔到口!鍾意食蝦嘅朋友一定唔可以錯過!另外仲有海螺片🐚,淥幾秒就食得,爽脆鮮甜,都係我心水💕。另一個主角就係乳鴿🐦,燒到皮脆肉嫩,肉汁豐富💦,一咬落去,乳鴿嘅獨有香味即刻散發出嚟✨,真係幾好食!自助火鍋配料區💪選擇多到數唔晒,有齊多款新鮮蔬菜🥦、丸類同埋台式餃🥟,等等。熟食區都好多驚喜

熟食區都好多驚喜✨,荔枝蝦球外脆內軟,蝦肉鮮甜🦐,配上勁脆嘅外殼,口感好特別☺️。 麻辣小龍蝦🌶️麻辣鮮香,小龍蝦肉質彈牙🦞,食得好過癮。

而大腸麵線就充滿風味🍜,麵線幼滑,大腸處理得好乾淨✨,滷得入味,湯頭濃郁🥣。

飲品方面🥤,有齊紙包飲品🧃、罐裝飲品,仲有多款冷泡茶🍵,解渴又健康💧。鍾意飲酒嘅朋友仲有清酒🍶、白酒同燒酒任你揀🎉。

最後當然唔少得甜品啦🍨!甜品櫃有多款精美甜品🍰,賣相吸引✨,味道都唔錯。 另外仲有「椰汁鮮奶雪燕」🥥、「楊枝甘露」🥭同「台式仙草芋圓」,全部都係清潤又解膩嘅甜品,食完火鍋再食真係好滿足😊。

最最最重要嘅係,佢哋有「Häagen-Dazs雪糕」🍨任你食!多款口味任君選擇🌈,食完熱辣辣嘅火鍋🔥,再食返杯雪糕,簡直係人生一大享受🤩!

Type of Meal
Dinner