2013-05-18 107 views
琴日同朋友去左食shushi~~我地6:45左右到左,已經要排隊排到樓梯底既門口不過15-20分鐘左右,已經輪到我地啦=)SHUSHI款式都OK多,choices多過外帶既門市但我一心想食握壽司而已唔知係唔係我同我朋友太"YIM-JIM"冇咩款岩我地食囉食左既野包括:大大塊蛋壽司,三文魚飯,柱貝壽司,海膽蝦壽司,火炙XX壽司大大塊蛋壽司每碟有一件,其實係得小小飯,基本上係食佢舊蛋味道:很好,甜度適中質感:中間有少少"爛",外面硬度適中overall:★★★★☆三文魚飯(推介!)係朋友推介,其實飯量都係得少少,估計有2舊壽司飯咁多飯三文魚:一定唔係好靚(靚既做左壽司/刺身啦!),但勝左厚切!!醬汁:好!係三文魚飯既靈魂!冇左唔得掂!!(PS食既時候可加多少少魚生醬油,鮮味更出!)overall:★★★★★冇諗過咁正!柱貝壽司冇味,不予置評海膽蝦壽司同外帶比較,似乎堂食更加唔新鮮(唔夠爽,唔夠鮮味)..點解呢......不過呢,味道仍可接受!(海膽搭救!)overall:★★★☆☆火炙XX壽司(超推介!)本人唔係好知該魚叫咩名,,,等我詳細描述一下..塊魚生係經火槍燒過個面,然後再"審"上
琴日同朋友去左食shushi~~

我地6:45左右到左,已經要排隊排到樓梯底既門口

不過15-20分鐘左右,已經輪到我地啦=)

SHUSHI款式都OK多,choices多過外帶既門市
但我一心想食握壽司而已

唔知係唔係我同我朋友太"YIM-JIM"
冇咩款岩我地食囉

大大塊蛋壽司
每碟有一件,其實係得小小飯,基本上係食佢舊蛋
味道:很好,甜度適中
質感:中間有少少"爛",外面硬度適中
overall:★★★★☆

三文魚飯(推介!)
係朋友推介,其實飯量都係得少少,估計有2舊壽司飯咁多飯

醬汁:好!係三文魚飯既靈魂!冇左唔得掂!!
(PS食既時候可加多少少魚生醬油,鮮味更出!)
overall:★★★★★冇諗過咁正!

柱貝壽司
冇味,不予置評

海膽蝦壽司
不過呢,味道仍可接受!(海膽搭救!)
overall:★★★☆☆

火炙XX壽司(超推介!)
本人唔係好知該魚叫咩名,,,等我詳細描述一下..
塊魚生係經火槍燒過個面,然後再"審"上七味粉->完成!
本身都冇諗過試食,因為本人孤陋寡聞,真係唔知咩黎...而且加上七味粉,好似好古怪
不過眼見隔離有人食,仲話好食!
我同我朋友就立即每人一碟啦!
味道:超正!魚生超肥美
,不過其實冇咩味道

味道來自燒過既脂肪香味同埋七味粉,但係超!好!食!
BTW,食左一碟之後都幾漏,因為真係好肥..女孩子食1碟就夠

overall:★★★★★

今次只係左5碟,因為搵唔到有咩野特別想食/試(當然不是食店的錯)
$8一碟有咁既質素食非常抵!
希望各位都一試本人既推介!!!!
2013-05-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蛋壽司
  • 三文魚飯