2017-09-27 1523 views
今日放假同女朋友去九龍城行逛下順便買台灣芋圓。行到甘上下唸住去揾地方開餐。難得嚟到九龍城吾洗唸梗係去食泰國菜。點知女朋友話天氣熱想食得清淡啲。甘我提議食素。上openrice見到red mango就係我地附近。仲要係素食自助餐。覺得幾特別。所以我同女朋友去試食吓。去到時候第一眼望見四週環境覺得好舒服有種好warm既感覺。而其中一邊有獨立售賣素乳酪既位。可以純買乳酪食。呢個設計幾細心。而放食物既設計做得好集中。感覺到好多美食係眼前。好有療癒感。開始揀食物既時候賣相全部都幾好。吸引左我全部拎左少少小逐樣試下。誠意推介海鮮炒烏冬。食落去夠鍋氣。又有海鮮味,味道掌握得剛好。個海鮮無論係味,道同賣相都幾可亂真 。呢個烏冬我食左幾round.另外沙律汁有好多選擇。都比到人一種好清新既感覺。甜品有中式西式多樣化呢間素食自助餐有新意。食物質素都幾好。 最估吾到既係食素食自助餐都可以飽到捧住個肚腩好滿足甘離開。下次嚟九龍城多一個選擇
2017-09-27