我是珍奶狗 #葵芳 #葵涌廣場 好鍾意食所有有關芋頭嘅食物,見到最近葵廣呢一間店舖有賣芋泥吐司,台灣好普遍,但香港真係好少見過,即刻衝過去試!佢哋有唔同味道選擇,包括芋泥金莎朱古力🍫、芋泥花生醬🥜、芋泥草莓🍓、紫薯芋頭一齊嘅紫芋吐司💜、紫薯奧利奧🍪、地瓜肉鬆🍠同埋抹茶紅豆💚,價錢介乎$35至$38。另外見到佢哋係個收銀機度有貼香港加油嘅貼紙,但係喺黃藍地圖都未見佢哋個名,唔知有冇人可以幫手fc下呢!今次揀咗呢個經典配搭芋泥肉鬆吐司🍞$35芋泥打到蓉,質地較一pat咁,口感爭少少,鍾意佢唔會好甜,但係芋頭香氣唔算好重。肉鬆亦都有啲乾身,不過好在味道都幾重夠濃。成個吐司份量都算足料,可惜當時個包即使烘咗都係淋身有啲韌,可能係我嗰一個嘅問題(?)覺得試一次就足夠。味道3.2/5性價比: 3.3/5
我是珍奶狗 #葵芳 #葵涌廣場

今次揀咗呢個經典配搭