响疫情籠罩底下冇得去日本🇯🇵旅行🧳所以決定要對自己好啲,食好西😝當晚我們好早就已經到達18:45,提提大家要緊記😁坐喺壽司吧枱,這才能真正享受到師傅發辨OMAKASE的位置。雖然要同其他人坐埋一齊,不過我就喜歡💕熱熱鬧鬧🥳🥳呢間餐廳已經恨食好耐㗎啦!一定要食豪啲🤭今晚就選擇咗$19xx(位) OMAKASE首先介紹喺有型師師傅,睇到我朋友仔❤️❤️眼😆言歸正傳講返嘢食-)前菜--真鯛醃漬,先醒醒胃💕可能太肚餓啦,忘記影相,就已經食咗-)師傅介紹先用木魚湯輕燙,粒貝爽脆,螢光魷魚🦑鮮味十足-)牡丹蝦配蝦籽,好有口感,蝦🦐味得以提升💛-)拖羅蓉白蝦配魚籽,本人感覺只是一般,可能我較為喜愛一整片的Toro吧😂-)海膽配腐竹,真❤️覺得驚喜嘅原來兩樣的加埋係咁夾㗎🥰海膽的甘甜配上腐竹的順滑正😋😋😋-)池魚碎切包裝到好似成粒金沙朱古力咁😝如果師傅冇介紹嘅話,可能我唔會食呢粒朱古力嘅🙃(食食吓飯食咩朱古力呀)-)花瓣Toro,我改嘅名,自己講嘅咁靚嘅花瓣係食得嘅🤓掛住傾偈冇聽到師傅講咩呀😂再食啖梅酒蜜瓜清下味蕾-)沙甸魚罐頭--買相真係好似個罐頭咁🙂上層喺沙甸魚刺身,下層係炸沙甸魚苗+紫菜有濃郁嘅沙甸魚

-)師傅介紹先用木魚湯輕燙,粒貝爽脆,螢光魷魚🦑鮮味十足

-)牡丹蝦配蝦籽,好有口感,蝦🦐味得以提升💛

-)池魚碎切包裝到好似成粒金沙朱古力咁😝

再食啖梅酒蜜瓜清下味蕾

-)沙甸魚罐頭--買相真係好似個罐頭咁🙂
上層喺沙甸魚刺身,下層係炸沙甸魚苗+紫菜
有濃郁嘅沙甸魚味,又可以有雙重口感,不俗不俗

-)食食吓有個小畫板😍
好得意呀,配有畫筆🖌️等客人自行配上各顏色嘅醬汁

魷魚刺身🦑--配啡色魷魚🦑打碎做成醬
鮑魚磯煮--配綠色鮑魚肝醬
蟹肉配Uni--配黃色蛋黃醬

-)北寄貝象拔蚌配搭微辛的蕃茄沙冰,
鮮甜的貝類配以沙冰,真係有透心涼的感覺

再嚟刺身

當中有兩道熟食的菜式

- )包裝到好似麥記嘅蘋果批 炸🦀蟹肉春卷
- )煎白子

壽司
-)大Toro yummy! 入口即溶,無得彈🥰
-)魷魚🦑配魚籽,鹹味適中能夠做到突出鮮味
-)火炙鯖魚配以清酒🍶
-)燒Toro 筋,油份燒過後香口不膩

-)盛載龍蝦🦞湯嘅器皿係新鮮洋蔥🧅
新鮮感十足呢😆

-)甜品為日本太陽之子Mango 🥭
-)蛋糕🍰配以咖啡甜酒

總括而言,今晚真係大🈵️足
食咗成半年冇食嘅刺身壽司🤣

是晚主要都以刺身壽司作主打,食材新鮮無誤,配搭菜式都新鮮感十足。
Omakase都係食師傅嘅功駕✅

🙈因為有太多道菜,所以無放熟食嘅相出嚟

0-10分
食品味道:9
服務:8
環境:7

以上為本人意見 只供大家參考之用,謝謝😊

$2000 (Dinner)