2018-12-21
依排腸胃唔太好,諗唔到食咩好,行過見到依間印度食店,而且主打素食,試下都好,一入鋪裝修已經聞到好香的香料味,而且店內的員工都係印度裔,信心多左幾成,由其愈黎愈多印裔的黎食,咁就穩陣啦八大天王諗更食咩時,老闆就介紹個八大天王,叫我試下,有洋蔥薯仔蘿蔔等等炸成,食落係有少少似日式天婦羅,脆脆地蔬果的味道都好清楚食到UTTAPPAM 都係老闆介紹的厚薄餅,有蕃茄青椒等等做配料,餅底有啲似厚蠔餅的味道,當然最重要的是有3款醬配食,咖哩都有兩款唔同口味THALI反正都係,叫左個special thali,因為問同其他的分別,special就係乜都有齊,炸素包 薄餅真係食印度菜不可以缺少,仲有八款配菜配料,真係滿足哂貪心為食的我,而且份量好足,其實只係叫依個套餐,隔外再加d薄餅,都已經夠哂飽,何況中間仲有飯,超飽
八大天王
UTTAPPAM