2013-11-12 899 views
朋友有事來大埔,當然要盡地主陪佢食飯,但大埔好嘢食實在太多,一時之間都好難揀到食邊樣,見朋友平時都幾鐘意食蕃茄嘅嘢食,所以就決定帶佢嚟食「蕃滿門」。雖然長居大埔,不過「蕃滿門」我都只係第二次嚟(上次仲要係病到無咁感覺),所以都唔太知有咩好推薦,不過以蕃茄做主打,點都整翻過蕃茄湯麵先!招牌蕃茄滑蛋濃湯意粉 配 雞軟骨棒餃子 $34朋友叫嘅,估唔到係日式長身包餃子,仲要另上,值得一讚,不過味道一般。招牌蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉 配 花枝丸、金菇 $34另一位朋友叫嘅,唔要預設嘅餸都可以可自行選擇1款速食配料,多過一款就加錢,etc。招牌蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉 配 香煎雞扒 $34我點嘅,雞扒味道唔錯,不過我以為會另上,點知無。不過滑蛋堅好食,蕃茄濃湯比其他同樣以蕃茄湯做主打嘅鋪頭水準高好多。另外,蕃茄濃湯除咗原味,仲可以加唔同LV嘅辣,自問幾食得辣,不過佢個微辣真係預想以上,落到喉嚨個下嚇咗一跳!飲品方面都全部加錢轉特飲朱古力原本只係以為一般茶餐廳貨色,點知上面仲有Cream!驚喜!菠蘿梳打唔記得咗咩酵乳
招牌蕃茄滑蛋濃湯意粉 配 雞軟骨棒餃子 $34

招牌蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉 配 花枝丸、金菇 $34

招牌蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉 配 香煎雞扒 $34
飲品方面都全部加錢轉特飲

朱古力
原本只係以為一般茶餐廳貨色,點知上面仲有Cream!驚喜

菠蘿梳打
唔記得咗咩酵乳
2013-09-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)