Hiring
$15,000-$18,000
Monthly
2019-11-02 48 views
行開尖沙咀想搵嘢食,諗返起之前上網見到K11 Musea有間海南雞飯好出名,所以就同老公二人去食。鋪頭上午11點開門,因為我哋早到嘅緣故,所以排咗一陣就已經有得入去。入到去嗌咗三樣嘢:1/ 文華海南雞飯、2/ 帶子喇沙米線 、3/ 鹹蛋黃雞翼。等左冇幾耐,海南雞飯就已經到咗,雖然份量對於我老公嚟講唔算多,但係海南雞肉質鮮嫩,皮同脂肪比例啱啱好,係最值得推介。至於帶子喇沙米線,帶子好大粒,湯味道還可以,同一般出邊食到嘅喇沙差唔多,唔算好大驚喜,但價錢就貴過文華海南雞飯。最後試埋鹹蛋黃雞翼,食落去係幾得意幾好食嘅,如果鍾意鹹蛋黃系列食物嘅話應該都鍾意食,味道都唔算太膩,未試過嘅話都可以一試。餐廳內環境都幾舒適,不過可能我坐走廊側邊嘅緣故,待應行來行去嘅時候間唔中會撞到我隻手,落單時大致上都好有禮貌。至於價錢方面,最後埋單兩個人大概$360左右,午餐來講算貴左少少,性價比來說最推薦文華海南雞飯

2019-11-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)