2023-11-08 65 views
話說今日同朋友出街,順便慶祝吓佢嘅生日,然後我哋就去咗K11嘅依間日式咖啡店,本身以為嘢食選擇好少,點知原來佢有好多嘢食可以揀,我哋一入到去就即刻有位,店員仲好好服務咁俾咗卡位我哋坐。朋友分別點樣白桃梳打同埋紫薯牛乳,成杯整出嚟都幾好睇,好有日本咖啡店嘅風格。最近天氣開始凍,所以都病病哋所以點左杯一番柚子煎茶,個人覺得幾好飲,佢甜甜地,不過又好清淡,配埋野食我覺得啱啱好唔會好Heavy,茶黎講佢仲可以叫店員過黎加熱水Refill,大家可以值得一試。主食方面我就點咗壽喜燒牛肉蛋包飯,佢嗰個壽喜燒醬汁幾好食,好有日本風味,然後滑蛋都好滑,個店員仲好好服務咁幫我哋切開個蛋,可惜佢做唔到日本咁樣一刀切就成隻蛋攤開嘅感覺,整體來講都算唔錯,鍾意蛋包飯嘅大家可以試吓。除此之外,我哋仲點咗依個南蠻炸雞,佢用咗蛋黃醬配埋甜醬炸雞,呢個配搭好新鮮,不過整體可能有少少Heavy,我哋每人都係食咗一嚿就飽啦。我同朋友都好鍾意食蛋包嘅嘢,所以我哋就點多咗個明太子蛋包意粉,可以見到佢擺盤幾靚,佢明太子味好出,食落有少少似卡邦尼意粉,感覺幾特別。甜品方面,我哋就叫咗伯爵茶戚風蛋糕,佢甜品來講唔算太甜,而上面嘅cr

甜品方面,我哋就叫咗伯爵茶戚風蛋糕,佢
甜品來講唔算太甜,而上面嘅cream有少少鹹鹹地嘅味道配搭返佢個蛋糕整體上好驚喜,朋友都覺得好掂幾好食。
2023-11-02
$120 (Dinner)