2019-01-29
今晚出左去旺角搵 Oppa 食 Oppa 燒肉, 燒肉店內韓風味濃, 牆身仲畫左好 Q 嘅公仔一坐低, 店員好快就送上各項配料3 款前菜: 泡菜、海帶、芽菜4 款燒肉醬汁配料一碟生菜如果鐘意食牛嘅朋友 / 一大班黎食嘅朋友, 不妨可以 Order 呢個和牛拼盆, 一次過試勻晒所有牛部位泡菜蛋店員會為每個鐵板盤先放上泡菜粒, 然後倒入雞蛋漿, 想食滑蛋效果, 只要等一陣就食得, 雞蛋非常香滑, 蛋味夠濃, 泡菜粒增加左唔少口感。什錦牛肉份量超多, 一碟滿滿的, 有牛排骨、牛肋肉、M6和牛肩胛肉 & 日本和牛脷。M6和牛肩胛肉超大塊, 而且好厚身, 油脂十足呈雪花紋, 只要簡單輕輕一燒就食得, 肉味濃又 Juicy, 大推。牛排骨亦都係超大塊, 肉質一 D 都唔硬, 經醃過再拎去燒, 口感十足, 非常惹味。牛肋肉肉質較腍身, 一口一啖, 啱啱好。牛脷為薄切, 所以好快就燒熟, 肉質軟嫩, 牛脷始終都係我至愛。豬頸肉豬頸肉可以用生菜包住, 再點 D 醬汁食, 肉質爽腍多汁, 加上新鮮生菜, 味道超正。銀美國雪魚扒雪魚扒又厚又大件, 黎到時已上左少少粉, 店員好細心咁切到細細舊幫忙燒, 每件都
一坐低, 店員好快就送上各項配料
3 款前菜: 泡菜、海帶、芽菜
4 款燒肉醬汁配料
一碟生菜
泡菜蛋
什錦牛肉
牛肋肉肉質較腍身, 一口一啖, 啱啱好。
豬頸肉
銀美國雪魚扒
雪魚扒又厚又大件, 黎到時已上左少少粉, 店員好細心咁切到細細舊幫忙燒, 每件都燒到外層香脆, 肉質嫩滑, 好好味呀 !