前幾日過開嚟尖沙咀食嘢,見到呢間好似幾吸引所以想試吓,今日又要出嚟尖沙咀,特登過嚟試一試!入去之前都有望過個Menu,覺得午飯時間抵食啲,所以都係決定午飯時候過嚟幫襯!今次由於疫情關係,揀咗熟食!而係芸芸嘅熟食當中,揀咗樣每日得5份嘅吉列和牛定食黎試!就咁睇張相好似好豐富,所以好吸引!但係嚟到嘅時候,其實係有啲失望。可能我坐喺壽司枱嘅關係,張枱唔夠位放個盤,所以店員係要將啲食物一碟碟再放喺我枱面,食飯體驗已經好似冇咁好。要留意嘅係,杯嘢飲係要另外加$20先有。另外右下角嗰個係我另外加$38點嘅竹筒豆腐。吉列和牛揀咗五成熟,但係上到嚟其實冇張相咁靚,同埋感覺上都好肥下。不過呢個吉列和牛係幾好食嘅,可能都因為夠肥所以好林,而且好重牛肉味。另外想讚下佢個甜品,跟餐嘅甜品係意料之外嘅好食,但係因為估唔到所以冇特登影相。而麵豉湯同埋前菜就非常失望。蒸蛋亦都好普通甚至係屬於中下水平。不過就要讚下呢個竹筒豆腐,非常非常非常非常非常之重豆腐味,而且好滑,下次嚟會再叫。(甜品就係喺竹筒豆腐後面嗰細碟)個豆腐嘅口感有啲似奶凍。但係如果比我再揀,我都會選擇試其他餐廳先。有進步空間。

就咁睇張相好似好豐富,所以好吸引!

個豆腐嘅口感有啲似奶凍。

但係如果比我再揀,我都會選擇試其他餐廳先。有進步空間。

$400 (Lunch)