2023-06-12 307 views
今日lunch要快食,然後趕返公司見客,路經一間佳記餐廳,見裏面仲有位,即刻入去搵個位坐低先😉。店舖面積幾大,雖然座位都幾多,但空間好窄座位又逼,入到去裏面我都有啲後悔😑,應該外賣返公司食仲好。餐牌食物選擇多,但今日比較趕時間,見午餐牌都有心水想食,於是揮手叫阿姐落咗個午餐,炆枝竹牛腩飯 $56.-。午餐包湯(西湯或中湯)及餐飲是日西湯係羅宋湯,味道唔錯酸甜度適中,都有紅蘿蔔、洋蔥及薯仔等湯料。個飯4分鐘內上到枱(勁快),可惜味道麻麻個汁好淡。枝竹同牛腩炆得唔夠腍,同樣淡而無味,飯質偏硬😢,真係無念過一個咁普通嘅飯,可能兩餸飯店煮得仲好食😅。餐飲熱咖啡,正常水準。

午餐包湯(西湯或中湯)及餐飲

餐飲熱咖啡,正常水準。