2024-01-16 434 views
今次撲去了間茶餐廳,想試吓咁多人讚的鹽焗雞。🐔 嚟到,一眼望去,環境OK啦,有啲老舊,但有種懷舊feel,港式茶餐廳嘅味道足足嘅。喺度進攻咗鹽焗雞飯,天啊!個雞香味撲鼻而來,真係好想即刻鬥佢!肉質嫩滑得嚟帶點微鹹,啖啖肉咁誇張嘅話,真係要叫做一流!同碟嘅白飯又香又軟,配埋個雞,簡直match到暈!🍚喺度仲有咩好食?炒菜心了! 那個菜心啊,滑溜溜、鮮美、脆口,做得好有水準,完全冇灰味,箇中嘅甜,係舌尖嗌你唔好走嘅味道!食咗咁多,心裏數下價,咩?!揾我唔多過百,咁抵食嘅地方,我下次仲要嚟!😋 為咗個雞,真係可以再戰三百回合,唔怪得啲人咁讚喇!只不過,周末黃昏咁清閑,嗌得我有少少心疼,希望佢哋生意足啲,呢啲好滋味豈可獨擋?