一路都想試好耐,今天終於去呢一間台式風味餐廳了。點了一個鹽酥雞扒滷肉飯。魯肉飯味道適中,不會太咸,肥瘦均勻,很好送飯。份量也很充夠!鹽酥雞扒不錯,皮酥肉嫩,配飯剛好,份量也足夠,性價比高。唯一問題是不夠「正宗」,似是普通酥炸雞扒,而不是台式鹽酥雞,缺少那份獨特的椒鹽味。另外,三盛牛肉麵都非常大碗,有牛丸、鍵心肉同牛腩,仲有菜同蘿蔔係碗麵入邊。我覺得味道剛剛好,不會太過鹹,而且健心肉同牛腩質地非常好,唔會好粗糙亦都唔會太過韌,好容易咬。麵的份量超級多,都幾彈牙。另外叫咗兩個小食,分別係茄子和小黃瓜。今日全餐入邊最欣賞是茄子他的調味非常恰到好處,酸酸的又帶點鹹,非常醒胃。而且,茄子唔會煮得太過,仲好多汁在喺入邊。飲料方面,分別點了高山烏龍茶和蜂蜜錄茶,後者表現合乎預期,反而是前者有驚喜!既有烏龍茶的香味,喝下去卻不苦澀,味道清新,讚!店內裝潢清新、舒適,價格親民,是學生與朋友共聚的好地方。與朋友共聚的好地方。
一路都想試好耐,今天終於去呢一間台式風味餐廳了。
點了一個鹽酥雞扒滷肉飯。

雞排滷肉飯

三盛牛肉麵

另外叫咗兩個小食,分別係茄子和小黃瓜。

今日全餐入邊最欣賞是茄子

三盛牛肉麵