2022-09-11 56 views
中秋節嘅第二日食乜好呢?🤣我就去咗呢一間台式火銅店食嘢啦💖呢間打邊爐位於酒店入邊,裝修都幾古典,卡位都闊落 整體評分:7.1/10味道:7/10服務:7.3/10環境:7/10人均消費:$200-400地址:御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓湯底:-寧神靜心鍋-御·老鍋秘製麻辣鍋鴛鴦鍋 麻辣鍋唔會好辣,食落都幾香,入面仲有台灣直送鴨血、紅薯粉同凍豆腐,而寧神靜心鍋則係藥材湯,入邊仲有魚頭、烏雞、川芎當歸等等嘅藥材,好滋補💖我哋嗌咗御八品-御八品騸牯牛頸脊 -八燈報喜(手打丸拼盤) -自家水耕油麥菜苗 -滑溜溜麻辣鴨血(小食) -鮮造韭菜餃 -秘製肉鬆響鈴(小食) -野生大竹生-酒香白肉(秘製豬腩片) 至於配料方面,我哋就叫咗,因為可以一次過 試到唔同種類慨食物,啱哂好似我呢d有選擇困難症 慨人鄉騸牯牛頸脊非常高質,牛味好濃,食落亦好 嫩滑酒香白肉姐系豬腩片,肥瘦平均酒味好香 八燈報喜即係手打丸拼盤,全都好好咬口鴨血亦 好實正,唔會一夾就散。 菜苗同大竹生都好新鮮,食 完咁多肉食嚇菜非常完美個人最鍾意食佢哋嘅騸牯牛頸脊、酒香白肉同埋鴨血,牛頸脊肉味濃郁,油脂分佈

整體評分:7.1/10
味道:7/10
服務:7.3/10
環境:7/10
人均消費:$200-400
地址:御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓

湯底:
-寧神靜心鍋
-御·老鍋秘製麻辣鍋鴛鴦鍋

我哋嗌咗御八品
-御八品騸牯牛頸脊
-八燈報喜(手打丸拼盤)
-自家水耕油麥菜苗
-滑溜溜麻辣鴨血(小食)
-鮮造韭菜餃
-秘製肉鬆響鈴(小食)
-野生大竹生
-酒香白肉(秘製豬腩片)

個人最鍾意食佢哋嘅騸牯牛頸脊、酒香白肉同埋鴨血,牛頸脊肉味濃郁,油脂分佈 均勻 ~而酒香白肉都好有驚喜,識落一啲都唔肥,而且好香酒香💖 滑溜溜麻辣鴨血煮得好入味 ,又夠紮實,香而不辣~

最後佢哋嘅八燈報喜絕對係打卡之選,呢個係一個手打丸拼盤,佢成個鞦韆咁好靚😍入面有黃金豬肉丸、黑松露蝦丸、牛丸等