❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈食物豐富的台式火鍋下午茶✨秋冬就是瘋狂食火鍋的節奏✌🏻上星期日下午到訪左尖沙咀君怡酒店內的御老鍋用餐 除咗午市外餐廳還特意開放下午茶時段 價錢當然也更優惠 既可以止口癮又可以用最優惠價錢吃火鍋🍲一舉兩得哈哈 ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜二人優惠套餐 $398 (8/10)套餐拼盤包括手切肥牛 海蝦 大元貝 羊肉片 丸類 餃子 鴨血 芋絲 金菇 秀珍菇 蛋餃 蔬菜以及王子麵 湯底有3款點了比較健康的芫荽皮蛋豆腐拼盤賣相整齊 食材方面都沒有將貨就價除了牛肉還有海鮮誠意十足😍!牛肉每塊厚薄適中 肉質彈牙富有肉香✨而餃類方面款式都十分多有豬肉餃 韭菜餃 蟹籽丸 墨魚丸等 我同男朋友偏好蛋餃 以雞蛋製作的餃子皮口感好滑溜而且散發着淡淡蛋香😋整體份量都好多 超級飽晚餐都唔洗食了

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
食物豐富的台式火鍋下午茶✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜二人優惠套餐 $398 (8/10)
湯底有3款點了比較健康的芫荽皮蛋豆腐

牛肉每塊厚薄適中 肉質彈牙富有肉香✨
整體份量都好多 超級飽晚餐都唔洗食了

1K
2023-11-22 42 views
呢日同好耐冇見既朋友去左尖沙咀打邊爐,我哋揀咗下午茶呢個時間去,因為呢度有好抵食嘅下午茶set,一大盤火鍋料包湯底,仲送埋飲品,先至$398。首先我哋就配好醬料。鍋底方面,我哋揀咗蕃茄薯仔鹹排骨鍋,湯底清清地,帶啲蕃茄香。肉類方面,有手切肥牛同埋羊肉片,厚薄適中,肉味香濃。海鮮就有海蝦同埋大元貝,都幾新鮮。另外仲有好多配菜,有兩款丸、餃子、鴨血、芋絲、蛋餃等,好豐富。蔬菜有金菇、秀珍菇、娃娃菜同生菜,夠晒健康。飲埋呢杯菊花茶就可以清熱解毒。
首先我哋就配好醬料。

肉類方面,有手切肥牛同埋羊肉片,厚薄適中,肉味香濃。

天氣凍又想打邊爐,御火鍋出咗一個全新下午茶優惠套餐for2人湯底有三款選擇,人見人愛嘅香辣麻辣鍋、老少咸宜芫茜皮蛋豆腐鍋、健康養生蕃茄薯仔鹹排骨鍋! 今日我地簡咗芫茜皮蛋豆腐鍋,因為芫茜加皮蛋來作湯水材料,有下火清熱的功效✨拼盤包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵等等拼盤一上枱大大盤有少少嚇親,肥牛紋路好靚牛味十足,仲有新鮮大元貝✨套餐仲送自家製菊花茶供客人☺️好適合冬天養生📍 御老鍋台式火鍋尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓

套餐仲送自家製菊花茶供客人☺️好適合冬天養生

📍 御老鍋台式火鍋
尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓

2023-11-17 38 views
食野遲到,爭d以為個壺係飲品😂原來係豉油😂就係第3張相😂超抵食2個人先$398又勁多料,好豐富,有牛肉,羊肉,蝦,元貝,丸,仲有d餃子,我第1次食王子麵,原來幾好食😆食到超飽,d位又坐得舒服,下次會再食
這家台式火鍋推出了下午茶優惠二人套餐馬上帶上小姊妹去嘗嘗🥰🍲下午茶優惠二人套餐拼盤包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵湯底有秘製麻辣鍋、芫茜皮蛋豆腐鍋、蕃茄薯仔鹹排骨鍋選擇朋友不能吃辣就選了芫茜皮蛋豆腐鍋可以先喝一碗湯再吃火鍋😋除了牛肉肉質有點厚,羊肉脂肪多了點其他配料都很不錯👍🏻飲品有自家製菊花茶和洛神花茶清甜可口又之餘解膩😋
這家台式火鍋推出了下午茶優惠二人套餐
馬上帶上小姊妹去嘗嘗🥰

🍲下午茶優惠二人套餐

湯底有秘製麻辣鍋、芫茜皮蛋豆腐鍋、蕃茄薯仔鹹排骨鍋選擇
朋友不能吃辣就選了芫茜皮蛋豆腐鍋
可以先喝一碗湯再吃火鍋😋

除了牛肉肉質有點厚,羊肉脂肪多了點
其他配料都很不錯👍🏻

飲品有自家製菊花茶和洛神花茶
清甜可口又之餘解膩😋
2023-11-15
$200 (Tea)
2023-11-13 32 views
這間火鍋店在酒店內,環境舒適。我選擇了他們的蕃茄湯作湯底,並點了鮮蝦、肥牛、餃子、生菜和貢丸等食材。湯底:這家火鍋店的選擇是蕃茄湯底,一種清爽而鮮美的湯底口味。蕃茄湯底的酸甜味道與其他食材的搭配非常和諧,帶來了一種獨特的風味。湯底本身的味道不過分濃郁,保留了蕃茄的原汁原味,使得整個火鍋更加清爽可口。餐廳亦有多款調味料供選擇,我最喜歡的是芫荽。鮮蝦新鮮彈牙,肥牛嫩滑多汁,餃子皮薄餡美,生菜清脆可口,貢丸則是彈性十足。海鮮鮮甜,肉類有豐富口感,再加上蔬菜的清爽口感,使得整個火鍋裡的食材豐富多樣。肥牛、餃子、生菜和貢丸等食材的品質也非常出色。此外,這家火鍋店的服務態度也非常友好,環境整潔舒適,讓人用餐愉快。

湯底:

餐廳亦有多款調味料供選擇,我最喜歡的是芫荽。

2023-10-03
2023-11-11 34 views
打邊爐 做下午茶😆🫰🏻香港人一年四季打邊爐已經係常態,最近比我發現一間火鍋店有火鍋下午茶優惠套餐,就同老公去食返個下午茶😁鍋底都有三款選擇 ,我哋揀咗蕃茄🍅薯仔🥔鹹排骨鍋,湯底好足料。拼盤包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵 包兩杯飲品,我地揀咗 自家製菊花茶,最適合打邊爐清下熱氣啊!手切肥牛新鮮肉味香濃,蝦亦都好鮮味,帶子大大粒。豆腐、鴨血滑嘟嘟,餃和丸都好好味😋😋仲有肉類同海鮮 好抵食,食埋兩個麵超飽非常滿足😋😋

手切肥牛新鮮肉味香濃,蝦亦都好鮮味,帶子大大粒。

2023-11-08 18 views
估唔到打邊爐都有下午茶優惠🙀套餐價$398兩個人。湯底有三款可以選擇,有秘製麻辣鍋、芫荽皮蛋豆腐鍋同埋蕃茄薯仔鹹排骨鍋。秘製麻辣鍋香辣得嚟唔會嗆喉😍。拼盤有手切肥牛、羊肉片、海蝦、大元貝、餃子、丸類、鴨血、芋絲、金菇、蔬菜拼盤、秀珍菇等等。最鐘意食佢個蛋餃,外皮蛋味好香內𥚃肉餡多汁!!鴨血滑滑嫩嫩,海鮮都好新鮮。套餐仲包兩個王子麵,但已經飽到食唔落了。🤣野飲可以選擇自家製洛神花茶或者自家製菊花茶。洛神花茶酸酸甜甜,好開胃。〰️〰️📍 御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
估唔到打邊爐都有下午茶優惠🙀
〰️〰️📍 御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
2023-11-05 28 views
終於找到一間星期六日也有套餐,算係十分抵食!我們嘗試了下午茶餐包括有手切肥牛、豬肉、羊肉、丸類、餃子、芋絲、王子麵、菇類、元貝和鴨血搭配麻辣湯底。手切肥牛、豬肉和羊肉都新鮮嫩滑,切片均勻薄片,非常適合火鍋料理。丸類彈牙又鮮美。餃子餡料豐富多汁,皮薄而有嚼勁。此外,御老鍋的芋絲和王子麵也值得一試。菇類、元貝和鴨血都是與麻辣湯底相互襯托,令人回味無窮。套餐整體來說,也很飽肚,選擇也多,款式不少算係抵食之選!
終於找到一間星期六日也有套餐,算係十分抵食!

丸類彈牙又鮮美。餃子餡料豐富多汁,皮薄而有嚼勁。

此外,御老鍋的芋絲和王子麵也值得一試。

菇類、元貝和鴨血都是與麻辣湯底相互襯托,令人回味無窮。

套餐整體來說,也很飽肚,選擇也多,款式不少算係抵食之選!
2023-10-25 34 views
今日同朋友係尖沙咀行街買衫👗買到攰攰地,諗住搵間餐廳坐下休息,朋友提議去打邊爐!作為「香港火鍋關注組」成員嘅我點會放過呢個大好機會😌😌😌今次黎到御老鍋試試佢個下午茶🍵優惠套餐$398👭🏼二人前😋(不過我覺得3個女仔食都夠曬飽肚😆)【 自選鍋底 】可以揀❤️秘製麻辣鍋❤️芫茜皮蛋豆腐鍋❤️蕃茄薯仔鹹排骨鍋-我地就揀左蕃茄薯仔鹹排骨鍋😍😍我地一致覺得湯底同鹹排骨都好有驚喜⋯⋯唔係死鹹勁口渴個種🥹🥹🥹真係正👍🏼大愛💓-而套餐拼盤入面我自已就最欣賞羊肉片同埋鴨血😋羊肉片嘅味唔太騷,從來唔食羊嘅我都接受到😋😋鴨血亦無一夾就散🤩🤩🤩掂!套餐仲包埋自家制菊花茶可清熱解毒、減肥排毒🤪岩曬又想食又想瘦嘅我☺️☺️-

今次黎到御老鍋試試佢個
下午茶🍵優惠套餐$398👭🏼二人前😋
(不過我覺得3個女仔食都夠曬飽肚😆)
【 自選鍋底 】可以揀
❤️秘製麻辣鍋
❤️芫茜皮蛋豆腐鍋
❤️蕃茄薯仔鹹排骨鍋
2023-09-04
Type of Meal
Lunch
2023-10-23 21 views
🔹️到尖沙咀君怡酒店1/F "御老鍋台式火鍋" 嘆下午茶火鍋🫕店內環境舒適寬敞, 掛放天燈🏮店員服務貼心滿意👩‍💼👩‍💼價錢優惠💰🔹️二人前下午茶優惠套餐$398另加一👛🔸️湯底可三選一, 我們選了芫茜皮蛋豆腐鍋湯底🥘豆腐好幼滑👍包兩杯飲品 ~ 菊花茶🌼🥃清熱又解渴☺️🔸️拼盤食材豐富🍲😍包括:手切肥牛🥩 羊肉片🐐海蝦🦐大元貝丸類🍢餃子🥠雲吞🥟鴨血🦆🩸秀珍菇🌰金菇🥢蛋餃🌮生菜🥬王子麵🍜材料新鮮滋味👍份量完全足夠二人食用, 一試難忘呀😋😋

🔹️二人前下午茶優惠套餐$398另加一👛

🔸️拼盤食材豐富🍲😍

材料新鮮滋味👍份量完全足夠二人食用, 一試難忘呀😋😋

Type of Meal
Tea
2023-10-20 16 views
出於對火鍋嘅狂熱,就係連食下午茶都要打邊爐👶🏿 御老鍋推出咗下午茶火鍋餐,雖然湯底無晚市咁多,但及時止一止條火鍋癮都是足夠的🤭 ✨二人前下午茶優惠套餐($398)拼盤包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵芫荽皮蛋豆腐湯底,比較淡雅嘅口味,飲落有舒服豆腐同蔬菜味。手切肥牛同羊肉淥一淥就食得,羊味十足😍 海蝦同大元貝新鮮,芋絲口感Q彈,而王子麵充滿兒時茶餐廳既回憶,輕鬆食咗兩包🤭飲品係自家製菊花茶/洛神花茶,夠哂健康,消滯解膩,甜度適中!

✨二人前下午茶優惠套餐($398)

2023-10-18 22 views
今日又去咗尖沙咀行街睇戲,睇完戲又想搵啲嘢食下,無意中發現有間台式火鍋菜好好味,仲要係下午茶餐御老鍋台式火鍋 ,地址尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓,餐廳地方闊落,裝修整潔光猛,空間感足夠。下午茶火鍋拼盤398元 二人份量 有手切肥牛,海蝦,大元貝,羊肉片,丸類,餃子,鴨血,芋絲,金菇,秀珍菇,蛋餃,蔬菜,王子麵。賣相真係勁吸引份量又多,湯底有三種選擇,秘製麻辣鍋,芫茜皮蛋豆腐鍋,蕃茄薯仔咸排骨鍋。我地選擇咗蕃茄薯仔排骨鍋,湯底味道清甜。手切肥牛牛肉味香濃,油脂分佈均勻,入口油花味香。海蝦好新鮮蝦肉爽脆,味道鮮甜。帶子非常厚身,一開二,1分鐘左右就食得,入口幼滑,鮮味十足。餃子皮薄餡靚,用嚟打邊爐一流湯底吸收咗食材嘅鮮味,再煮王子麵,麵身吸收咗湯嘅香甜味,真係好正,蔬菜入面有生菜金菇同埋娃娃菜,全部都好新鮮,又夠嫩綠,連埋湯底啲湯一齊煮,令到蔬菜更加鮮甜呢個二人餐仲有一人一杯飲品,我揀咗菊花茶,清熱又解渴,唔會太甜凍冰冰,飲落清涼

下午茶火鍋拼盤398元 二人份量

我地選擇咗蕃茄薯仔排骨鍋,湯底味道清甜。

餃子皮薄餡靚,用嚟打邊爐一流

• 帶子
2023-10-18 27 views
今次去咗御老鍋食佢哋最新出嘅下午茶優惠套餐台式火鍋二人餐,只係$398,人均$200都唔洗!食物好豐富,環境又舒適,仲有三款湯底可以揀,滿足到食辣唔食辣嘅口味㗎!😎下午茶時段係下午2點至6點~一黎到餐廳會直接準備一大盤食物:牛肉好嫩滑,羊肉鮮美,虎蝦甜滋滋,帶子鮮軟軟,蛋餃好鮮嫩,餃子多汁,魚丸彈彈牙,鴨血Q彈,娃娃菜爽脆,金針菇香甜,麵煮得剛好,份量超足夠,一定飽到爆!😋另外套餐仲配有台式飲品,真係好抵食🥰無論你鍾意食海鮮定係打邊爐,呢度可以話係一個好好既選擇!💃🎉😍整體評分味道:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟📍餐廳:御老鍋台式火鍋🌍 地點:尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓

另外套餐仲配有台式飲品,真係好抵食🥰

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟

📍餐廳:御老鍋台式火鍋
🌍 地點:尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
2023-10-13 27 views
御老鍋 酒店內的高質台式火鍋今日放假訓晏左,lunch hour又未肚餓,於是就下午茶時間去打邊爐,夜晚又唔洗食咁多,自我感覺幾健康,大家都可以試吓😆環境 🏨今次試左位於尖沙咀金巴利道君怡酒店內嘅火鍋店。由於喺酒店範圍內,大堂,洗手間環境都好乾淨。餐廳入面亦乾淨企理。食物🍲除左環境,御老鍋嘅食物質素亦都無令我哋失望。我哋點左個下午茶優惠套餐,由於想清熱氣嘅關係,我哋叫左芫茜皮蛋豆腐鍋做湯底。飲品我哋就揀左菊花茶同洛神花茶,既滋潤又開胃。叫套餐嘅好處就係唔需要自己揀火鍋料,啱晒我哋呢啲有選擇困難症嘅人🙈雖然係套餐,但配料質素非常高質,尤其想讚:- 手切肥牛: 唔會太肥又重牛味🥩- 海蝦 & 大元貝: 鮮甜好味🦐- 羊肉片: 酥味唔重,好食🍖服務👩‍🍳👨‍🍳服務員非常貼心,經常留意我哋需唔需要加湯、濕紙巾等等,服務周到~
御老鍋 酒店內的高質台式火鍋

環境 🏨

食物🍲

雖然係套餐,但配料質素非常高質,尤其想讚:
- 手切肥牛: 唔會太肥又重牛味🥩
- 海蝦 & 大元貝: 鮮甜好味🦐
- 羊肉片: 酥味唔重,好食🍖

服務👩‍🍳👨‍🍳