2010-04-19 5 views
遊閒的星期六,相約一名好友去試試這裡的任點任食下午茶,款式不太多,只有30多款,且沒有甚具人氣的蝦餃,但食品質素中上,份量亦跟正價一樣,我們2人盡量order,共點11客食品,評論如下:素粉果:應是即叫即蒸,非常熱辣辣,好味菜苗餃:同素粉果一樣,熱騰騰,正牛腸:上枱時已冇煙,只是微暖,粉皮太厚皮旦叉燒酥:只見少量皮旦碎,食落唔覺有皮旦香味春卷:OK,冇特別上湯鮮竹卷:唔油,肥豬肉唔多,唔似出面一般酒家啡色的,且食完唔會好口渴星州炒米:微辣,料足,份量剛好,唔油,被完全幹掉咸薄餅:咸了點,略乾油菜:冇得揀菜款,安排給我倆的是芥蘭,味甜燒賣:熱騰騰,肥瘦豬肉比例剛好,友人於last order時再返兜,自己食晒4粒,可想像出有幾好味順帶一提,短短2小時內已經有5位侍應為我們服務,全都禮貌周周,笑容可躬,並主動加茶加水,值得一讚。另洗手間亦算衞生。埋單2人共:$50 X 2 + $8茶錢 X 2 + $10花生 + 10% = $139以咁嘅價錢食到如此質素的食品,可說是物超所值。下次要試埋其他食品先得。

素粉果:應是即叫即蒸,非常熱辣辣,好味
菜苗餃:同素粉果一樣,熱騰騰,正
牛腸:上枱時已冇煙,只是微暖,粉皮太厚
皮旦叉燒酥:只見少量皮旦碎,食落唔覺有皮旦香味
春卷:OK,冇特別
星州炒米:微辣,料足,份量剛好,唔油,被完全幹掉
咸薄餅:咸了點,略乾
油菜:冇得揀菜款,安排給我倆的是芥蘭,味甜

以咁嘅價錢食到如此質素的食品,可說是物超所值。

下次要試埋其他食品先得。
2010-04-17