2021-10-29 131 views
踏入10月,晚上天氣逐漸轉涼,吃雞鍋就是最佳選擇!餐廳位於觀塘成運街,有條樓梯直上唔洗搭電梯。呢度有得燒烤打邊爐同埋食,啱晒我呢啲咁貪心嘅人哩間餐廳係日式風格, 店內的座椅很寬敞舒適, 有sofa 包皮的椅子 六點半左右到達,最早我地哥哥仔好好咁安排梳化位俾我地好闊落 ,坐得好舒服. 要讚讚啲哥哥仔好好人,笑容十足鍋底有多款選擇,火鍋配料的選擇也不少,而且價錢平民 。=九宮格醬料= (醬油 HK$18/位),坐低後店員會先問要什麼鍋底,然後捧出九宮格調味料。其中一款是特製XO醬,味道十分鮮濃,一定要試試。九宮格醬料很有玩味 充滿藝術感, 而且都幾乾淨企理坐下不久更送了2-3人份量的前菜小食😍 有好爽脆既蓮藕同黑木耳,呢度既蓮藕好好食,非常開胃,令人忍唔住一口接一口咁食😆我地兩個都係眼闊肚窄,叫左唔少野哈哈。個哥哥見我地點左勁多,有啲幫我哋轉左雙拼咁就唔使咁貴巧得招牌雞鍋 (半隻) - $158因為都少少怕辣, 但又真的是不辣不好味, 所以我們叫了BB麻辣 雞肉已醃得十分入味, 肉質嫩滑而雞皮而唔會過肥, 加入了紅椒, 黃椒, 洋蔥同莞茜炒香, 聞到都覺得食慾大增 而且我最欣賞佢地食完唔
踏入10月,晚上天氣逐漸轉涼,吃雞鍋就是最佳選擇!

六點半左右到達,最早我地
哥哥仔好好咁安排梳化位俾我地
好闊落 ,坐得好舒服. 要讚讚啲哥哥仔好好人,笑容十足

鍋底有多款選擇,火鍋配料的選擇也不少,而且價錢平民

=九宮格醬料= (醬油 HK$18/位),
九宮格醬料很有玩味 充滿藝術感, 而且都幾乾淨企理

餐前小食

巧得招牌雞鍋 (半隻) - $158
而且我最欣賞佢地食完唔會令到個人好口渴要狂飲水

上菜嘅時候侍應會幫我哋兜一兜個雞鍋 小辣食落去就真係好少辣 如果食得辣嘅可以叫中辣或以上 雞肉食落去呢都好嫩好滑 食落唔會好肥
其實我哋兩個人食完隻雞之後已經有一半飽,所以真係好抵食。同時間味道亦都唔差!
巧得招牌雞鍋 (半隻)

🛎即炸響鈴+貢丸$63
🙇🏼‍♂️配個湯底幾入味

萵筍切成條狀,方便打邊爐嘅時候易啲入味,鍾意食爽脆口感嘅朋友就唔好淥咁耐啦~
蔬菜睇落都洗得乾淨㗎食落去正正常常 唔會話壞咗爛左

最有驚喜係自家製嘅鮮蝦水饺,超級大粒,好彈牙, d蝦好似吾洗錢甘真材實料!🦐水餃比一般麵店做得更用心,有筍絲木耳絲等,切到幼細,而且餡料充足,蝦同豬肉嘅比例唔錯,呢個餃我比好高分😋

這裏最好的是有火煱配料可選雙拼
另我這種細食之人 都可以食多兩個配料

最後餐廳還送上一份蜜瓜水果,非常清甜, 肉厚皮簿, 超甜多汁哦
生果

這餐我們吃得很飽😂,款款食材都有一定品質,滿足。整體食物新鮮, 服務很好, 店員們十分熱情招呼,從我們進店到離開,整晚都照顧有加,貼心服務,非常讚讚😊😊。

食落真係同佢個名一樣巧得喎 👍🏾🤣, 可以再encore 之選. 下次有機會到觀塘會再食!!!

2021-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$287 (Dinner)
生果
餐前小食
巧得招牌雞鍋 (半隻)