2022-09-20 293 views
1️⃣肥腸干鍋今次嘅肥腸干鍋我哋加咗萵筍同埋鮮茶樹菇,一上枱嘅時候見到個鍋燒勁多辣椒,成煲野真係紅色嘅,以為會非常非常之辣,我哋仲後悔嗌咗中辣但其實佢嘅辣度係可以接受,絕對符合香港人口味。萵筍佢哋係一條一條咁而唔係平時食開一片片嘅切法,更加有口感同埋爽脆,而鮮茶樹菇嘅份量亦都非常之多,如果可以再入味啲再辣啲就正啦2️⃣雲片白肉非常之似米線錢鋪嘅蒜泥白肉但係每一片嘅白肉更加之薄同大片,而且加咗辣油之後令到成個白肉香味昇華,白肉下面亦都有涼皮配搭,涼皮浸左辣油之後非常掛汁,食白肉食到膩咗可以用涼皮清爽嘅口感做返對沖3️⃣蟠龍古燒茄子首先,呢碟菜嘅份量非常之多,而且佢哋嘅茄子係一條一條用扭紋形式切開再加粉去油炸,之後喺面頭淋上醬汁,所以咬落茄子係外脆內軟,而且非常juicy
1️⃣肥腸干鍋

2️⃣雲片白肉