2017-12-12 116 views
某日收到朋友邀請話想試吓呢間手工火鍋,第一眼望住三個魚字.....係唔識讀嘅睇完餐牌後決定試下個$198套餐,首先前菜揀左螺肉,都幾大粒幾好味!不過就多左啲醬,食得多會膩。跟住就黎個湯底,第一次就試下佢個招牌鴛鴦鍋,一邊係麻辣一邊係鮮魚湯,似乎係普通湯底,魚湯鮮味未見突出,麻辣湯底都幾濃味而且夠麻,不過嘴刁的我認為可以再辣啲!跟住黎左盤勁野就係我最喜愛嘅海鮮拼盤。拼盤有蝦、龍蝦仔、魚片、蜆同魷魚,各款海鮮都幾新鮮冇雪味,如果可以ENCORE就好啦!接住黎既係一份肉,我地揀左安格斯牛頸脊,份量都算多而且油脂分佈都幾適中,淥熟之後啲牛味更加出,一啲都唔肥,肉質幾軟,值得一試!!之後我地都點左啲配料,有蔬菜盤、蘿蔔蕃茄粟米、韭菜餃、丸類芝士腸同鮮腐竹等等,不過佢每樣野都只會俾兩件,所以至少要叫兩次先覺得夠食。特別推介佢嘅新鮮熱辣炸魚皮同響鈴,由於係新鮮炸架所以要即食,響鈴好食必推可惜又係只可以叫一次同埋得一舊,完全唔夠喉丫!唔知係咪餐廳之前係網上社交平台落左廣告,驟眼睇店內都幾爆,所以老闆同職員都幾忙唔多得閒照顧我地,出現有少少漏單情況,而食物質素同份量方面我認為可以控制得更好,期望下一次再

蒜味螺肉

鱻潮招牌鍋(四川麻辣拼鮮魚湯)

跟住黎左盤勁野
海鮮拼盤

安格斯牛頸脊

任食配料

可惜又係只可以叫一次同埋得一舊,完全唔夠喉丫!

手工魚皮、響鈴

唔知係咪餐廳之前係網上社交平台落左廣告,驟眼睇店內都幾爆,所以老闆同職員都幾忙唔多得閒照顧我地,出現有少少漏單情況,而食物質素同份量方面我認為可以控制得更好,期望下一次再黎幫襯時會有所改善啦
Other Info. : 兩人座位桌面空間比較細,基本上放左個鍋同海鮮拼盤都已經冇咩位置
2017-11-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner