2019-09-04 2731 views
呢間Seoulmate Cafe大玩諧音,有soulmate靈魂伴侶嘅意思,非常出名,都想試好耐㗎啦,終於抽倒時間同朋友去試一試😝點左兩個main同一杯嘢飲,賣單都唔使$300 , OK喎🤭烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯 Volcano Meringue Eel&Butggot, Sakura Shrimp Rice HKD148.00見到佢寫每日限量供應,個樣又咁得意,我同朋友都好鍾意食鰻魚,就決定試一試呢個招牌菜🤗😋咁佢需時大概20分鐘,等左一陣間,熱辣辣嘅烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯就上枱啦!!‼️提提大家小心隻碟好熱‼️先頭以為佢得個樣,點知又唔係喎!竟然好好味,入面啲飯嘅鰻魚味非常之濃郁,亦都有為數不少嘅鰻魚切片,仲有好多櫻花蝦😱而且一勺起仲有芝士🧀拉絲,滿足晒視覺同味覺呀!🤣♥️卡邦尼炒年糕 Carbonara Korean rice cake HKD88.00我就對炒年糕冇乜興趣嘅,不過朋友話幾特別想試吓,就叫啦🤗咁咬落去舊年糕煙煙銀銀咁,唔會過惗或者過硬,同埋有充滿Carbonara嘅味道,都非常之香👍🏻同埋啲煙肉一齊食,充滿鹹香👍🏻摩卡咖啡 Coffee Mocha HKD36.00雖然

‼️提提大家小心隻碟好熱‼️

我就對炒年糕冇乜興趣嘅,不過朋友話幾特別想試吓,就叫啦🤗

摩卡咖啡 Coffee Mocha HKD36.00

雖然個拉花唔係話好靚,但係飲落去嗰陣mocha味好好味😋分量亦都算大杯,收貨!
  • 烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯
  • 卡邦尼炒韓式年糕