2022-09-09
以前我未寫過食評,但呢間mini Friday 真係令我大失所望。見OpenRice 入面有800幾個like,於是上去一試,六個人上去,散叫咗大約七至八樣嘢1. 水牛城雞翼(質素中上)2. 龍蝦西班牙海鮮飯(質素中)3.火焰豬手(質素中上,啲皮幾脆)4.豬肋排(質素中,豬肉入面無味,靠點淋喺 面啲汁)5.溫泉旦燴飯(質素中)6.炒什菜(質素中,平平無奇)7.蜆(質素中,但成碟數埋大約12隻,少得可憐,但要賣$128,成$10隻蜆😥)重頭戲嚟啦⋯⋯皇牌威靈頓牛扒,外層一個長方形酥皮,大約一部iPhone 13 pro max咁大,跟住切落酥皮將牛扒分開,點知切落去,只係切到酥皮,完全切唔到肉,於是𠝹開酥皮睇吓,見到入面舊牛肉,大約有三件「爭先」壽司加埋咁大,跟住再切開舊肉,見入面啡色,完全熟透凸,切一小舊食,感覺等同食煲完湯嘅瘦肉,即時叫個大約60歲嘅侍應問吓係咪煮熟過龍,點知個侍應都幾晦氣話:我哋嘅整法係咁嗰喎,跟住就行走咗,我心諗,$358未計加一,食你呢舊仔垃圾牛肉,仲要咁嘅態度,我下次嚟先怪呀!我最多比你呃一次,你下次呃第二個啦!😡🤬😡😡🤬
1. 水牛城雞翼(質素中上)
2. 龍蝦西班牙海鮮飯(質素中)
3.火焰豬手(質素中上,啲皮幾脆)
4.豬肋排(質素中,豬肉入面無味,靠點淋喺 面啲汁)
5.溫泉旦燴飯(質素中)
6.炒什菜(質素中,平平無奇)
重頭戲嚟啦⋯⋯