2015-09-27 1865 views
未試過黎觀塘工廈覓食, 機緣巧合下決定黎食下日本野!本來以為日本菜唔係拉麵就係"生勾勾"的刺身呀壽司呀咁, 但呢度D野食真係有驚喜架!夜晚去到都係7點半, 但都已經好多人, 好彩剛好有張枱埋單我地先可以咁快坐低;等位果幾分鐘我地已經睇晒D雜誌/廣告咁, 越睇越吸引~ 坐低就第一時間"熟讀"Menu!每張枱都有張好長既menu紙俾你寫, 好似飲茶揀點心咁, 但係係無圖片架, 所以大家憑空想像下, 或者偷睇隔離左右食D乜啦 最後4人叫左7樣野, 再加多支2L Asahi~日式炒烏冬: 賣相同味道都似大阪燒, 無令我失望, 好味~明太子雞翼: 不過不失, 明太子鑲左係迷你雞全翼入面, 但一份得兩件, 可以留力試其他野鹽燒鯖魚: 好好味!!! 外脆內軟, 魚皮燒到香脆, 魚肉好嫩, 一啖食落D又脆又香又多汁, 要趁熱食, 好想黎多碟! (一掃而空唔記得影相...賣相同平時差不多)吞拿魚卷: 友人堅持想食, 所以叫左份黎餵佢xD  D吞拿魚幾大粒, 都唔錯~火山: 望落有D無從入手...但下面都係卷物, 所以都好易分到. 入面有帶子\蟹柳\同三文魚(?), 同蟹子沙律撈埋一齊放上飯卷度,
未試過黎觀塘工廈覓食, 機緣巧合下決定黎食下日本野!
本來以為日本菜唔係拉麵就係"生勾勾"的刺身壽司呀咁, 但呢度D野食真係有驚喜架!

夜晚去到都係7點半, 但都已經好多人,
好彩剛好有張枱埋單我地先可以咁快坐低;

最後4人叫左7樣野, 再加多支2L Asahi~

日式炒烏冬: 賣相同味道都似大阪燒, 無令我失望, 好味~

鹽燒鯖魚:
(一掃而空唔記得影相...賣相同平時差不多)

火山: 望落有D無從入手...但下面都係卷物, 所以都好易分到. 入面有帶子\蟹柳\同三文魚(?), 同蟹子沙律撈埋一齊放上飯卷度, 少少香辣, 一大口塞晒入口真係好滿足好好味!

午夜牛郎(牛油果/芝士/三文魚):  材料放中間既飯卷, 然後成條落鑊炸一炸, 切件再配上燒汁芝士醬, 熱辣辣都唔錯, 但因為飯卷炸過所以食既時候講唔到野 (太心急成件黎)

SUSHI PIZZA: 揀左蝦蝦但無晒, 咁就試最穩陣既三文魚啦! 口感幾得意: 軟既三文魚, 脆既脆脆(廢話?), 硬硬地既炸飯PIZZA底, 爆開既蟹子沙律...  同午夜牛郎味道差不多, 都係炸飯, 所以可以2選1~

火山
日式炒烏冬
午夜牛郎
吞拿魚卷
SUSHI PIZZA
2015-09-25
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
火山
日式炒烏冬