2022-07-26
大家有幾鍾意食雞翼?我就平均一星期都會有兩三餐,但最近刻意唔食咁多,因為早兩日同朋友吃食雞翼放題,食返夠本。間餐廳比我想像中多人,坐左一陣已經差唔多坐滿,我地揀左19款嘅雞翼放題,首先較乾身嘅款式,味道有咖啡、自家制鹹蛋黃 、新加坡辣蟹味、紐奥良香粉 、黑椒檸檬和日本蜂蜜芥辣,每款味有4隻,個人最鍾意食辣蟹味,有大量蒜粒和蔥,入口啖啖惹味,紐奧良香粉也不錯。第2次就揀較濕身加乾身的款式,有水牛城醬、巴馬臣芝士蒜蓉味、黑芝麻海鮮蜂蜜、泰式甜辣醬和蒙古燒烤味 ,依次我偏好蒙古燒烤味,孜然味勁重,同埋泰式甜辣醬,入口唔會太辣,夠晒開胃。依度除左雞翼放題,小食都可以任食,香炒毛豆、椰菜花沙律和炸洋蔥圈都幾有驚喜,由其是香炒毛豆,炒得夠香濃,食到停唔到口。食雞翼點都要飲下啤酒。
食雞翼點都要飲下啤酒。