2018-10-04 2780 views
係咪我偏心呢?真係好鍾意美心集團旗下嘅食肆。價錢合理,唔好講物超所值,但總之唔會伏。雖然係小食,都要講一講,真係好我正傳統嘅潮州酒家,一般係一碟花生,一碟鹹菜。而佢哋係改良咗,mix左其他食材,我覺得比傳統嘅,更加惹味!椒鹽九肚魚 $78上次食唔到,今次食飯,最鍾意佢起晒骨,阿仔都食到。佢一個人食咗半碟蟲草花炒翡翠苗 $98老公至愛,黎親必點。潮州煎伊面 $128即係糖醋麵,食潮州嘢唔會唔食。不過呢度做得,一般啦芋茸香酥鴨 $128呢個就名實不符喇明明就係芋角。仲有d咸。芋頭南瓜茨實煲 $108黎到見到同相片唔好,有少少失望,好似煮到溶晒咁。點知一食超級好味芋頭同南瓜半溶好鬼綿,咸咸地嘅椰香味。本來我哋三個已經飽左,竟然食晒呢個最後上嘅煲一家三口埋單七百幾,出外食個晚餐,呢個價錢,我覺得叫做有交代。另外順帶一提,有時同一間餐廳,都要睇你識唔識揀分店,星期日嘅夜晚,我哋揀咗商業區嘅金鐘,7:15黎到唔使等位,伙記仲好好招呼
係咪我偏心呢?

雖然係小食,都要講一講,真係好我正

椒鹽九肚魚 $78
上次食唔到,今次食飯,最鍾意佢起晒骨,阿仔都食到。

佢一個人食咗半碟

蟲草花炒翡翠苗 $98
老公至愛,黎親必點。

潮州煎伊面 $128
即係糖醋麵,食潮州嘢唔會唔食。不過呢度做得,一般啦

芋茸香酥鴨 $128
呢個就名實不符喇
明明就係芋角。仲有d咸。

芋頭南瓜茨實煲 $108
黎到見到同相片唔好,有少少失望,好似煮到溶晒咁。點知一食
超級好味