2024-01-06 256 views
野食相冇影 因為太頹翻工會經開深井,未食過呢開見有早餐諗住試下,新屎坑~ 見到早餐餐牌其實唔算平,蛋餅40幾蚊😅 後面小食30幾蚊。。。唯有叫個麵食,咪當試下冇所謂啦~我叫咗個滷水牛𦟌 & 魚腐 烏冬 熱檸水味道先唔評價住,始終我冇影相冇證據,但係想問吓收多錢係發生咩事?原本我諗住嗌新竹米粉,服務姐姐:米粉容易發脹使唔使幫你加分湯,要加兩蚊我:咁唔使啦,我改烏冬唔該當時冇為意收咗幾多錢,後尾返到公司食先至發現收咗$45第一,外賣要加錢其實就冇乜大問題,普通茶餐廳都要收一兩蚊第二,明明話分湯先要加兩蚊,到最後我冇,點解都要加錢?第三,餐牌寫贈送嘢飲,到頭來我杯檸水又要加一蚊?我叫個$42嘅早餐,外賣總共要加多3蚊,係唔係好大問題?唔算,但係點解唔一早寫清楚??仲要佢嘅煮食係冇寫到明兩蚊係外賣錢,直接加入食物錢,反而熱檸水就有寫要加一蚊???好心作為餐廳,一係就直接寫外賣要加$3,一啲寫得唔清楚一啲又寫得好清楚?如果我唔好彩同佢講分湯,即係總共一個外賣要俾多5蚊???再講食物味道滷水牛𦟌:白灼咁,基本滷水嘅顏色都冇唯一份量係可以接受 (有5塊 差唔多紙咁薄)魚腐:2嚿湯底:冇味 叫做有條白
野食相冇影 因為太頹

唯有叫個麵食,咪當試下冇所謂啦~

我叫咗個滷水牛𦟌 & 魚腐 烏冬 熱檸水

原本我諗住嗌新竹米粉,
服務姐姐:米粉容易發脹使唔使幫你加分湯,要加兩蚊
我:咁唔使啦,我改烏冬唔該

當時冇為意收咗幾多錢,後尾返到公司食先至發現收咗$45

第一,外賣要加錢其實就冇乜大問題,普通茶餐廳都要收一兩蚊
第二,明明話分湯先要加兩蚊,到最後我冇,點解都要加錢?
第三,餐牌寫贈送嘢飲,到頭來我杯檸水又要加一蚊?

如果我唔好彩同佢講分湯,即係總共一個外賣要俾多5蚊???

再講食物味道
滷水牛𦟌:白灼咁,基本滷水嘅顏色都冇
唯一份量係可以接受 (有5塊 差唔多紙咁薄)
魚腐:2嚿
湯底:冇味
叫做有條白灼菜送

(都係嗰句 我食左 冇影相冇證據 個人感受)