2017-07-05
星期五黎左呢到食Lunch, 見佢有個88蚊任選2款,好似幾抵食咁,一於試下~88蚊有湯有白飯有野飲,不過野飲方面只係得蘋果汁/橙汁/紙包飲品,想飲熱野就只有咖啡,所以只好要蘋果汁。仲有沙律送,不過奇就奇在沙律點解會落呢隻酒樓食粥送嘅薄脆,係咩玩法?之後有個湯,竟然係中湯之紅蘿蔔粟米瘦肉煲椰子,個湯Okay 接受到,但係一間日式餐廳到飲中湯又係咩玩法﹖之後我地2個人都食88蚊呢個餐,所以共有4款野食,而我其中一款叫左壽司,好可惜,魚生刺身個樣又乾又細舊,不過係款式比較多,遜色左D~另外仲有薑汁燒豚肉,唔知係風口位定係點樣,一上檯一陣就凍晒,而豚肉食落口無薑汁味,係咩味都無,塊肉食落口好硬,仲乾過張紙。燒雞都好D,一樣係煮過龍,雞肉比較鞋身,好彩仲有個叉燒醬汁,算係咁啦。最後仲有個鹽燒鯖魚(無影相),反而個鯖魚除左咸左少少之外,整體燒得唔錯,唔會太油,肉質又唔太鞋,反而呢個接受到。最後仲有甜品送,係和果子,個皮係透明皮入面係紅豆餡,唔會死甜,但皮都幾"煙un", 都okay 嘅。講份量呢到都算多,白飯仲可以任叫,服務方面都okay~88蚊一位,加埋一兩位都唔洗200蚊,不過係野食水準差左
講份量呢到都算多,白飯仲可以任叫,服務方面都okay~88蚊一位,加埋一兩位都唔洗200蚊,不過係野食水準差左少少咁囉。