☕️️ Cafe for chilling — LayBack Cafe&Bar ✨ 又一間銅鑼灣樓上良心店😌💛#90cp黃店篇💛 #90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖呢間原本位於尖沙咀嘅Cafe 原來搬咗過嚟銅鑼灣🤣 店舖以石灰色作為主調 感覺都幾舒服 行到最尾仲要有榻榻米😲 不過我坐親榻榻米都會腳痹😵 所以都係坐返其他位順便試吓佢啲嘢食😤美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 日本和牛喜馬拉雅山岩鹽 $128冇諗過入到黎都有得食日本和牛🐂😙 本身肉質都整到好淋 的的式式咁一啖就食得晒 作為前菜真係冇得輸😤 加上牛味都好出 一食就知靚嘢 個人就鍾意點少少胡椒同埋海鹽調味 等佢個味道更加出🙌🏻🔸 大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯 $168佢個意大利飯相對就比較失色🙈 食落去個飯都粒粒分明 但個人覺得佢嘅味道唔算濃郁 有啲偏淡🤔 飯上面亦都有四隻帶子 煮得啱啱好係唔錯嘅🤫 另外亦都有兩隻蝦乾 不過就比較硬 唔太啱我個人口味🥲🔸 西班牙火腿水牛芝士薄餅 $
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 日本和牛喜馬拉雅山岩鹽 $128
日本和牛喜馬拉雅山岩鹽

🔸 大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯 $168
大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯
大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯

🔸 西班牙火腿水牛芝士薄餅 $158
呢個Pizza就真係重料😈 佢加咗非常之多同厚嘅芝士 芝士控應該會覺得幾正🧀🤭 另外toppings 就有蕃茄同埋西班牙ham 食落去口感都好豐富 味道就反而俾ham帶走左 食落會偏鹹少少🙈 但整體都覺得唔錯!!
西班牙火腿水牛芝士薄餅

🥤Sor Berries $72
🥤 Lychee Peer Green Tea $50
可能因為個pizza相對重口味少少 呢兩杯咁refreshing嘅 嘢就絕對可以幫手中和🤣兩杯都唔算太甜😙 中規中矩 未去到好想翻兜嘅級數🙈

💰Total: $634

💡溫馨提示💡
整體嚟講中規中矩 但環境都唔錯嘅 幾啱嚟chill🙌🏻

➖➖➖➖➖
📍 Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓02-03號舖
日本和牛喜馬拉雅山岩鹽