有朋友來香港玩,必到嘅自然係海洋公園,玩左成日,一早訂定附近呢間酒店食自助餐,消費夠$500元可以有4小時免費泊車服務,方便又就腳👍🏻其實我都係第一次來,係網上睇見佢評價不錯,而且用哂所有折扣之後都係四百元左右一個人,以酒店自助晚餐來講,真係好經濟,呢度用餐時間由六點半開始,來到嘅時候已經有唔少客人入座!咦!呢期仲有B.Duck做主題,周圍都見到呢隻咁可愛嘅鴨鴨🦆,大人、小朋友見到都特別開心🥳食自助餐的攻略當然係先快速行一圈先啦,然後係心中盤算一下食嘢嘅先後,相信刺身、牛扒和海鮮等會係我頭輪主打項目不過回本還回本,建議大家都要先食番D熱嘢暖下個胃先,呢度海鮮類有多款供應,包括:長腳蟹、翡翠螺、花甲和凍蝦🦐⋯⋯等等,而且唔使點排隊,補充得又快又密,唔會有爭的感覺👍🏻長腳蟹,我又點會放過你吖,乖乖的跟我返去吧🤣刺身、壽司🍣吧,有專人負責,即叫即切🔪要厚切都得,壽司種類亦不少,旁邊有我最喜歡的天婦羅🍤,天婦羅番薯🍠更是不可不試😋熟食方面,呢個長洲大大粒魚蛋,好有魚味,彈牙爽口,少少辣,非常惹味,好有特色;另外佢地嘅避風塘大蝦,惹味又入味,連殻都啜埋,正👍🏻仲有花枝四季豆,我都幫襯唔少,尤其是
長腳蟹,我又點會放過你吖,乖乖的跟我返去吧🤣
刺身壽司🍣吧,有專人負責,即叫即切🔪要厚切都得,壽司種類亦不少,旁邊有我最喜歡的天婦羅🍤,天婦羅番薯🍠更是不可不試😋
仲有花枝四季豆,我都幫襯唔少,尤其是花枝片,入味又有咬口,正😬
印上B.Duck嘅多士,又好味又得意,脆卜卜,色香味俱全
仲有好多甜品,包括名牌雪糕任食,我朋友對呢間酒店嘅自助晚餐,讚口不絕,話下次都會介紹朋友再來👍🏻
$450 (Dinner)