好多年冇去過,記得以前係好難食,所以一直都冇去。朋友生日揀咗呢間餐廳,所以就俾多次機會佢。一去到同佢講OpenRice訂左位,個侍應都係冇反應,之後叫我朋友行去Walk in嗰度排隊,咁都由佢啦,因為見都冇人,好快佢帶入座,然後話用餐時間90分鐘。坐低咗之後就嗌嘢食,成間餐廳全部侍應態度都非常之差,同佢哋講嘢係唔會有任何答覆就會行開咗。嘢食質素好差,我叫咗個行政午餐,個雞胸沙律個雞胸係咸到不得了。我哋食咗成70分鐘都未上主菜,之後我就問你哋限時90分鐘究竟我點樣食得晒?之後個侍應又係唔覆機就行開咗,完全唔知道佢哋係聽到定聽唔到,之後原來係聽到嘅,行返返嚟話就到㗎啦。啲嘢食質素我就唔講啦,不過總之就唔值三百幾蚊。今次主要係講啲態度,我訂位嘅時候都講到明係要甜品寫住Happy birthday,佢最後又係勁慢速上甜品,全部菜都係一放低就走,甜品仲要冇寫到Happy birthday。之後我就同個侍應講,佢又係冇俾反應就行開咗,等咗大概15分鐘之後就有人拎返Happy birthday個甜品過嚟,就咁一野勁大力放低,完全係冇講,Happy birthday又唔會問我哋需唔需要影相,黐線真係好
好多年冇去過,記得以前係好難食,所以一直都冇去。

朋友生日揀咗呢間餐廳,所以就俾多次機會佢。

啲嘢食質素我就唔講啦,不過總之就唔值三百幾蚊。今次主要係講啲態度,我訂位嘅時候都講到明係要甜品寫住Happy birthday,佢最後又係勁慢速上甜品,全部菜都係一放低就走,甜品仲要冇寫到Happy birthday。之後我就同個侍應講,佢又係冇俾反應就行開咗,等咗大概15分鐘之後就有人拎返Happy birthday個甜品過嚟,就咁一野勁大力放低,完全係冇講,Happy birthday又唔會問我哋需唔需要影相,黐線真係好差。

但因為都唔會有下一次,我哋唔想喺嗰度鬧啲侍應,冇食晒個甜品就叫埋單。喺OpenRice book位行政午餐有七折,佢第一次攞張單係正價,我真係爭啲俾咗錢,之後睇落唔對路就同佢講佢又係唔出聲走咗去改單,一句唔好意思都冇。第二次拎返嚟又收咗我龍蝦湯嘅錢,大佬我都冇飲到龍蝦湯,之後佢又係唔出聲又拎咗張單,我真係唔知佢聽唔聽到。第三次返返嚟張單先係啱數嘅,究竟佢係搏懵定係點?

我真係從來未打過食評,呢間嘢差到我要寫我嘅第一次食評。總結,呢間餐廳絕對絕對唔建議再去,呢個質素同埋呢個態度真係令人卻步。
大家必須三思再去光顧。
2025-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch