2019-01-20 162 views
個個講起食神,基本上都會諗起果碗黯咩然,銷咩魂飯!經開北角果邊又試下呢間以「食神叉燒」做噱頭嘅...叉飯就叉飯啦😏佈置有小小懷舊,地方有小小擠擁,節奏有小小急促,可能咁樣幾有舊香港嘅感覺?但講到對食神印象最深刻之處,我一定會話係呢張「好褶櫈」,佢嘅奧妙之處,係可以隱藏於民間,殺人於無形😂呢度嘅座位都幾忠於原著...◎ 黯然銷魂飯 - 叉燒帶有一陣焦香感,蜜汁令到口感更加豐富,至於一定要有嘅感人洋蔥去左邊? 原來佢化身成為一個醬,要幾感動自己話事。叉飯加多隻荷包蛋收80蚊 ,據稱飯係用黑龍江五常米加上野米mix出嚟,蛋係用初生蛋,加上以紫洋蔥調製嘅醬汁,作為平民美食嘅稍為升級版,我覺得可以一試😆◎ 原隻燒鵝脾飯 - 比起個叉飯,呢個燒鵝脾飯先最討我歡心,比多$40可以有隻脾原隻上,一個港式斧頭扒嘅概念,不過係迷你版。原隻食感覺別有一番風味,燒鵝皮燒得脆身,肉質幾嫩,最緊要梗係要點多啲酸梅甜醬,佢地簡直係天生一對😍◎ 脆皮燒腩仔 - 表現算平均,皮小脆,肉都幾嫰,正正常常!可能我已經比隻燒鵝脾深深吸引住!最緊要加多支玻璃樽裝維他奶!好有 feel 😍!!!

最緊要加多支玻璃樽裝維他奶!好有 feel 😍!!!
2019-01-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner