2012-03-18 49 views
巨P有張買家庭裝芒果布甸就七折優待券, 趁遲多一日就到期的情況下就自己買咗嚟請全家人吃物價高漲得好恐怖, 巨P兩歲時, 我喺許留山做過part-time, 我記得每日番6個鐘, 人工就$3000一個月, 而這個家庭裝芒果布甸就賣$25;而家七折咗都差不多要$50如果好食嘅, 價錢貴都唔算一個問題, 可是這個家庭裝芒果布甸嘅味道已經今非昔比布甸裏的芒果粒餡少了很多, 數埋十粒都無;面頭的芒果肉勁酸已經令這布甸減了不少分數, 布甸本身味道淡, 帶點粉粉的口感, 無芒果味應該不是用芒果茸煮成落花奶可以令布甸帶些奶凍的奶油味道, 但我們要的是芒果布甸而非奶凍喎~

2012-03-13
TakeAway