2018-08-20 1679 views
這一陣子基本上實在太忙,因為要西出放紅色炸彈做炸彈人!今次放工去了中環萬宜,順便在這邊找食!見到有和民,見咁耐無食過就食下啦!門口又幾大,真係間間和民都咁大間!但佢既燈光都係偏暗,位置很大,我們坐比較入的位卡位!望兩望佢地個menu,原來太耐無食,已經轉左咁多野!壽司卷盛 $78總共有6卷,有燒牛肉壽司卷、芒果壽司卷同埋鮭魚壽司,每樣兩款!作為開為菜,不過不失,顏色鮮艷,又味道適中,由淡吃到濃,最後才吃到燒牛肉!照燒雞肉Pizza $55話說這個menu 有幾款都是用了北海道牛奶的!而這個Pizza 就是其中一款了,原來和民係北海道有農場,佢地一直對牛奶有好高要求,要保持住有機呢個原則!所以這個Pizza 比我想像中健康,原本以為很油膩,但皮很簿很脆,雞肉也不算太肥!石鍋鮭魚&帶子蒜蓉牛油飯 $78這個飯一上檯已經聞到香噴噴,非常之熱!店員說要盡快搞拌便食用,不然凍了不好吃!味道不太濃,不用沾醬汁也可,材料份量都很足夠,還有飯焦,非常美味!滑蛋豬柳盒子飯 $78另一個飯是這個,跟剛剛一樣,上檯非常香,吃落蛋很滑,豬柳是經過炸後才伴入。整個飯都十分親子,哈哈!而且還配了這個飯盒非常合適!
見到有和民,見咁耐無食過就食下啦!

門口又幾大,真係間間和民都咁大間!

但佢既燈光都係偏暗,位置很大,我們坐比較入的位卡位!
望兩望佢地個menu,原來太耐無食,已經轉左咁多野!

壽司卷盛 $78

照燒雞肉Pizza $55
話說這個menu 有幾款都是用了北海道牛奶的!

石鍋鮭魚&帶子蒜蓉牛油飯 $78

這個飯一上檯已經聞到香噴噴,非常之熱!

店員說要盡快搞拌便食用,不然凍了不好吃!

滑蛋豬柳盒子飯 $78
整個飯都十分親子,哈哈!而且還配了這個飯盒非常合適!

脆炸日本產有機蕃薯拌雲呢拿雪糕 $68

最後這個其實不算是甜品來,但店員推介,因為這個也是用了北海道農埸的牛奶製造的,口感非常特吃!
但有一點熱氣,但甜味很足夠!
Type of Meal
Dinner