2019-04-10 199 views
繼上次食過呢幢大廈嘅咖喱烏冬同埋燒肉之後 今次再試是最高嗰層嘅雞煲平時百幾蚊食既雞煲放題就食得多 好少會揀啲主打高質食材嘅雞煲店 佢評價幾高就嚟試一試租得最高嗰層環境一定冇得輸 個高樓大廈景幾好 但係食得遲 已經冇晒窗口位一嚟到有人介紹啦佢嘅嘢都係即炸所以就叫咗個魚皮同埋出名嘅芝士響鈴試吓炸魚皮熱辣辣脆pok pok 同平時食嘅魚蛋粉鋪頭炸魚皮差唔多但係即炸嘅一定香口好多 所以忍唔住叫咗支啤酒送一送再嚟就係芝士響鈴 響鈴都係即炸 因為都係放落湯度先所以一開始唔明有咩大分別原來一放落去浸1秒就要拎返起身 因為新鮮炸起嘅會好索水好易就會林晒 所以大家記得一秒定論個雞煲叫咗重慶麻辣 小辣本身就咁食唔會覺得太辣 但係當食菜嗰陣啲菜成日唔小心卷埋啲花椒 搞到我成日唔小心中招牛肉入嚟就是最貴嗰碟切得好薄 白色都叫均勻 唔算好肥嘅雪花叫做本地牛 整體質素就平均唔會話有一邊特別突出 略嫌小貴 三個人食咗八百幾蚊 其實都係貴任食5 6 十一個人 好似唔係太肚餓但係又想食雞煲嘅話寧願去自己點嘅地方 始終人大左開始個胃細 食唔到太多

租得最高嗰層環境一定冇得輸
個高樓大廈景幾好 但係食得遲 已經冇晒窗口位