聽朋友介紹去到間意料之外幾唔錯嘅印度菜餐廳💕本身有啲偏見會擔心衛生/環境舒適程度 但一入門口見到咁光亮 仲有唔少沙發座 上面掛住唔同嘅廚具 成個環境宣揚嘅印度特式真係幾煥然一新🤩野食種類又夠多 每份價錢平均係100蚊樓下 極推薦比想試唔同款式印度菜嘅大家🥴性價比幾高!係好滿足試到咁多特式dishes 絕對可以encore!!。。。🦔👉印度特色薄荷水配炸圓脆餅 $77Pani Puri朋友話呢道菜式唔可以唔試 都幾出名🤪外層相當薄脆 又唔油膩  內裡係啲脆脆地嘅細波粒 仲有啲薯仔粒 倒埋附上嘅薄荷水同羅望子醬 感覺幾特別幾新鮮 味道唔抗拒 酸甜幾適中 反正咬落口感好得意 worth trying!!。。。🦔👉奶酪蕃茄馬薩拉 $85Paneer Tikka Lababdar食印度菜點可以唔食naan!呢啲要趁熱食先好味 新鮮熱到差啲撕唔到🤪聞落已經好香🧀 咬落更甚!!  餅皮唔會過厚 味道適宜💕👉Masala Cheese Naan 馬薩拉芝士烤餅如果你真係大愛芝士先好叫😂都幾重口味 芝士好濃 比起以上嘅餡餅更偏咸 嘛 反正我都咁鍾意🤪。。。🦔👉素印度黃飯 $77Veg Pulao睇落好普
印度特色薄荷水配炸圓脆餅

👉Masala Cheese Naan 馬薩拉芝士烤餅
素印度黃飯

👉素印度黃飯 $77
Veg Pulao
睇落好普通係咪🤪但粒粒分明嘅印度香飯真係令人食唔停口 唔知點解就係所有材料都好common 調味又唔係好重手 就係令人覺得好食嘅🍚食落又唔會好油膩 重點係討厭青豆嘅朋友竟然話呢個嘅青豆無陣苦味 反而甜甜地好啱胃口!

👉某種Masala🤣
食落有香料微微嘅辛辣味 再加埋內裡配菜都唔少🤪就咁食都好okay!! 用黎撈飯沾餅食都很不錯👍
煉奶炸奶球

👉煉奶炸奶球 $77
好甜嘅甜品😂陣cream狀嘅醬係幾好味嘅 所謂嘅炸奶球就係嗰嚿疑似浸過糖漿嘅啡色團子 有兩三嚿但甜到食唔哂 宜少吃kekee
👉印度奶昔 $54
Patiyala Lassi
味道有得揀: sweet/salted/mango&fennel 芒果味真係好穩陣嘅好味🥭唔假嘅芒果味 質感又好濃稠 同yogurt幾相似
然而我個frd對咸味好感興趣🌝所以就點咗比我試 勸大家唔好亂試野 除非你好鍾意飲又咸又有特式香料味嘅乳酪產品
👉奶酪蕃茄玉米湯 $50
Cheesy Corn Tomato Soup
個份量真係同我地飲開嘅餐湯差唔多再多啲 但大家分黎試試都幾開胃!全部打成蓉所以討厭蕃茄嘅唔驚kekee 飲落唔會過酸 淡淡嘅栗米芝士味 又唔會好罐頭嘅感覺 幾啱做前菜🥰
印度特色薄荷水配炸圓脆餅
素印度黃飯