//I drink 'til I'm drunk (yeah), smoke 'til I'm high (yeah)
Castle on the hill (well damn), wake up in the sky
You can't tell me I ain't fly (you can't tell me I ain't fly)
I know I'm super fly (I know), I know I'm super fly (I know)//
由於疫情關係,近呢半年都好少去中上環食嘢,因為張相話除咗返工之外,可能就係去飲杯嘢chill一Chill。

而家趁疫情好返啲就約咗S先生,而佢就推介呢間慢煮小店,佢話價錢合理之餘,而且氣氛仲好好添,所以就約咗佢一齊嚟食啦。

其實餐廳位置都唔算話好遠,而且係位於文青地帶,有別於皇后大道德輔道西主要係海味舖,餐廳係喺皇后大道再上啲,想完斜路就發現同皇后大道嗰邊差好遠,附近有好多特色嘅雜貨店、書店、咖啡店等等,係一個會令人好舒服嘅地方,就好似中環半山咁。

餐廳其中一個特色係佢係自助付款,即是叫完嘢食要即刻俾錢,店員都會送嘢食上嚟,我認為咁嘅好處係冇咁大壓迫咁,會食得舒服啲,而且傾偈亦都唔會比其他人影響到。

比利時紅桑子啤($45):入口酒味略淡,而且有淡淡的紅桑子香味,很推介一些不太喜歡酒味重的朋友。

石榴碳酸飲品 ($26):一入口的時候石榴味不是很重,但呷多兩口淡淡的石榴香氣就會從喉嚨中散發出來!配上肉類一流

公司薯仔沙律($28):價錢十分合理,而且薯仔十分香濃,推介!

炸番薯($28):大廚即叫即炸,雖然番薯味不是十分重,但同時有着番薯的香味而且還有薯條的口感。而當中的靈魂就是黑松露蛋黃醬,兩者配上我係整道菜的味道昇華了不少。

芝士溫泉蛋大啡菇 ($28): Size比我想像中細,但大啡菇的菇味香濃而且帶着濃濃的芝士香氣,再加上流心的溫泉蛋,是邪惡之選

西冷牛扒($148):雖然牛扒略簿,但是價錢十分合理,一塊好的牛扒就算全熟都不會影響他的質素,雖然牛扒有大約七成熟,但是仍然有很多肉汁而且牛味香濃,小弟十分推介!

香草丹麥烤雞($88): 雖然烤雞是慢煮,但未見十分嫩滑,值得欣賞的是他肉質厚實,而且醬汁甜甜酸酸層次豐富,食肉獸的朋友可以點這一味啊 。

板主白酒菠蘿配意大利雪糕($30): 超級超級大推!

菠蘿配上白酒而且還有焦糖脆脆,甜得來還帶點酒香,配上雪糕一流。重點是價格十分合理,這個價錢在港式
甜品店叫個
糖水都不至吧!
感覺而言:價格十分合理,食物出品有誠意,值得一試!