2023-06-05
🌃 餐廳位於旺角T.O.P.商場, 鄰近於旺角港鐵站B3出口, 餐廳全日主打日式烤肉放題, 餐廳設計走日式和風路線, 座位卡座為主,坐得份外舒適, 雖然係日式烤肉放題, 但係採用圓形鐵板燒設計,並非日式網燒,但是可使受熱更均勻。.🤠通粉foodie 於平日下午七時入座, 選了最高級的"雨"餐, 係日本A4燒肉放題,總共有超過110款燒物可選擇, 價錢正價$1108, 讚好社交平台專頁可享半價優惠,即$559,另可2小時升級至4小時任食(*設有限額)。.🐄 "雨"餐可享一次性精選頭盤, 包括A5和牛西冷、四品和牛燒肉盛、 韓風瓷壺醬油牛肋肉、香蔥薄切和牛、 鮑魚、 味淋魚乾、 比目魚西京燒。.💟 最吸引小編嘅地方係A5和牛西冷,以我所知出面食都要幾百蚊一塊, 而家呢個套餐就可以食到, 西冷肉質紋理非常之靚, 肉質比較嫩滑而有彈性,肉味好重, 呢一個係只係頭盤一次性。.💟 而另外日本A4個各款部位和牛就可以任食了, 四品和牛燒肉盛有三角腩、後腰肉、和尚頭、牛肩肉, 而小編最鍾意係三角腩嘅部份, 三角腩嘅油花分佈十分細膩,滿滿嘅和牛油脂, 燒到七分熟嘅時候,就做到幾乎入口即溶嘅效果😋,仲有香
💟 而另外日本A4個各款部位和牛就可以任食了, 四品和牛燒肉盛有三角腩、後腰肉、和尚頭、牛肩肉, 而小編最鍾意係三角腩嘅部份, 三角腩嘅油花分佈十分細膩,滿滿嘅和牛油脂, 燒到七分熟嘅時候,就做到幾乎入口即溶嘅效果😋,仲有香蔥薄切和牛, 輕輕燒完仲可以撈埋蛋漿同香蔥一齊食, 這種滿足感難以形容😋。
💟 此外仲有瓷壺醬油牛肋肉、 鮑魚、 味淋魚乾、 比目魚西京燒 都係唔錯嘅, 需要特別讚一讚係比目魚西京燒,燒完嘅肉質仲好嫩口, 味道十分鮮甜。
🐙🐚🦀🦐🦑 除咗"雨"餐之外, 都可以任食埋其他套餐嘅燒物, 小編都揀咗唔少海鮮, 包括 牛油廣島蠔、牛油帆立貝、虎蝦、清酒煮蜆、黃金螺、 牛油香草藍青口, 雖然來自較平嘅套餐, 但仍然keep住一個高質嘅水準👍
👉 最後都試咗唔少飲品、甜品同埋雪糕, 可以任食到 Haagen Dazs 杯裝雪糕,為呢一餐作個完美嘅作結😍
📍 八木橋日式燒肉
旺角彌敦道700號T.O.P. This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖