2019-09-06 1727 views
今日lunch繼續食好西,繼打邊爐,燒肉,自助餐之後,緊系到韓燒啦咁岩公司附近有間高麗軒,一於去試下午市放題一位208+1 包豬牛羊雞,海鮮,韓食,飲品咁一去到我地落單啦,佢就已經送左韓國前菜味道唔錯,特別系個蘿蔔好正,泡菜夾肉食都好好食不過refill得比較慢,所以唔系食左好多兜跟住仲可以叫生牛肉,有粒生蛋,梨條,撈埋食正呀!!然之後主食終於到啦成班食肉獸緊系食肉肉肉啦牛肉黎講最正都系肥牛,薄,肥,快熟肉眼偏硬,仲有牛仔骨都高質,脂肪比例岩岩好豬方面呢,五花腩都好正,燒到d油滴曬出黎跟住仲有豬扒,豬頸肉但系今日mvp系辣汁五花腩本身已經好有味,再加埋d洋蔥酸酸甜甜辣辣,又唔會食到好膩叫左好多轉,個個都好鐘意食海鮮都有唔少種類,魷魚、墨魚仔、魚柳、秋刀、多春、青口、蝦 全部都系任叫任食魷魚切片,仲界開左,易熟d,墨魚仔本身醃過,味道都唔錯魚柳覺得切得太厚,比較難燒,出面好易黑曬,但中間又驚唔熟多春好正,燒都出面脆入面熱辣辣,不過多春魚都系好易爛青口都好大只好肥,蝦就細只d,而且唔算好彈牙,唔夠新鮮不過海鮮最好個樣系大部份都加左蒜系上面,燒完更加香,仲好食,特別系魚柳同青口,多得d蒜都仲
咁岩公司附近有間高麗軒,一於去試下午市放題

一位208+1 包豬牛羊雞,海鮮,韓食,飲品
咁一去到我地落單啦,佢就已經送左韓國前菜
味道唔錯,特別系個蘿蔔好正,泡菜夾肉食都好好食
不過refill得比較慢,所以唔系食左好多兜

跟住仲可以叫生牛肉,有粒生蛋,梨條,撈埋食正呀!!

然之後主食終於到啦
成班食肉獸緊系食肉肉肉啦

牛肉黎講最正都系肥牛,薄,肥,快熟
肉眼偏硬,仲有牛仔骨都高質,脂肪比例岩岩好
豬方面呢,五花腩都好正,燒到d油滴曬出黎
跟住仲有豬扒,豬頸肉
但系今日mvp系辣汁五花腩
本身已經好有味,再加埋d洋蔥
酸酸甜甜辣辣,又唔會食到好膩
叫左好多轉,個個都好鐘意食

魷魚切片,仲界開左,易熟d,墨魚仔本身醃過,味道都唔錯
魚柳覺得切得太厚,比較難燒,出面好易黑曬,但中間又驚唔熟
多春好正,燒都出面脆入面熱辣辣,不過多春魚都系好易爛
青口都好大只好肥,蝦就細只d,而且唔算好彈牙,唔夠新鮮
不過海鮮最好個樣系大部份都加左蒜系上面,
燒完更加香,仲好食,特別系魚柳同青口,多得d蒜

都仲有韓式小食既,煎餅呀,飯,湯,面等等
不過呢d太飽肚啦,我都系留番d戰力食燒既野
而飲品都系任飲既,一般大路野都有,汽水,烏龍茶,奶個d
follow佢某社交平台仲送啤酒,每人都follow,一人有一枝

整體黎講唔錯,款式種類都算多,而且上野上得好快
唔會miss左單,肉都唔系醃左好耐
而且海鮮都有唔少選擇
呢個價錢系可以再戰!!!
一人大約230蚊左右