2020-02-16 22 views
平時經常去茶餐廳既我今日又去尋覓下新茶記.見到呢間寫住2.0既茶餐廳咁特別就入去睇下佢點樣將普通既茶記進化成2.0.2.0既進化係餐牌上睇到更國際化既選擇,而且仲有甜品供應,連雞蛋仔甜品都有!可惜今次太飽食唔落.石燒系列點左特級T骨牛扒,平時比較少係茶餐廳有T骨供應都有,果然係升級版.T骨牛扒5成熟相當合格,切開中間仲帶粉嫩色既牛肉,咬落唔會係比鬆肉粉醃到無晒肉既質感,牛扒亦唔會好乾.T骨牛扒真材實料,份量好大,直頭大過底下鐵牌盤.旁邊既薯菜新鮮炸起,厚身薯角咬落熱辣辣又香薯味.鮮鮑魚石鍋雞煲,成個鍋裏起碼有成4-5隻鮑魚超足料.鮑魚粒粒唔算細,口感爽彈而且中間切開晒坑紋令鮑魚沾滿晒雞煲醬汁.雞煲既雞肉處理得好好唔會有雪藏味之餘雞肉唔會煮到又乾又鞋.雞煲醬汁唔會太鹹,加上金不換味道更香,用黎送飯一流.朱古力咖啡既咖啡底夠濃同香,先有朱古力甜味,後有咖啡既苦甘味.