你又係星期五去搵食嘅時候, 隨手喺openrice度搵到呢間上環嘅餐廳, 見啲人評分唔錯,食評都寫得幾好, 所以就決定去試下。 店舖位置都好隔涉, 上環站出咗仲要不斷行斜路先搵到, 幸運嘅係冇book嘅情況下都可以即時入座。餐廳裝修好特別,好有英國風味。 menu嘅選擇種類還可以, 價錢唔算平㗎。 我同男友人揀咗一個main dish,一個appetizer。先嚟嘅係stir fried squid with XO sauce。 本身諗住係普通嘅炒魷魚,但一嚟到我地都覺得好有驚喜。碟內係好多八爪魚仔, 個底仲有啲金邊粉, 由於佢係用xo醬炒, 所以個味道都好夾, 而且辣辣哋仲好開胃添! 而下邊隻碟就有好多沙律, 加咗啲黑醋酸酸地好好味!跟住就係Four cheese burger喇,除左burger外仲有粗薯條同埋沙律,份量一點都不能睇少!由另一個角度影, 佢放左一層炸芝士,賣相吸引,而且睇相都見到,上面d芝士係流晒出黎㗎!愛芝士之人一定會十分喜愛!下邊張相係切開咗嘅burger。 佢層牛肉好厚, 絕對冇偷工減料, 一層炸芝士,仲有多到流出黎嘅芝士層!超吸引呀!起初睇個menu都覺得價

four cheese burger

起初睇個menu都覺得價錢偏貴, 但食完之後都覺得每道菜好有心思,材料足夠,仲畀多人驚喜,所以都覺得物有所值。雖然今次辥唔到甜品,不過我都相信我會再黎㗎!真心推薦大家來試呀!

2017-06-23
four cheese burger