想搵一間餐廳朋友聚舊?😏最近係港島區搵到間環境唔錯唔多人嘅餐廳,可以比你同朋友慢慢嗲~佢果位置係有啲偏,係喺街嘅盡頭,由西港城行上去大約7-10分鐘左右。銅色門框,一半的啡色磚頭牆,還有大大的復古招牌,門面已經非常適合打卡~大木枱,每張椅子都不一樣,就好像以前的二手店。在店內任何角落都滿佈裝飾,牆上和桌上都貼滿音樂poster,整個空間流淌著爵士旋律,滿滿工業風。 Oldish Baby Pork Ribs ($218)個人覺得無咩特別,都只係正常BBQ醬味,不過配埋沙律比你,叫做減膩,但我係食肉獸,所以寧願佢比多舊我😂Thai Tom Yum Sauce Spaghetti ($168)有細帶子,蝦同蕃茄仔。雖然話係冬陰功,但味道唔辣,反而甜甜地,個醬汁夠濃稠,可惜個味就真係唔係好似冬陰功🤷🏻‍♀️Truffle Mushroom Risotto ($158)食落去感覺無咩米,因為佢材料好足,而且 到啲菇同洋蔥都好大粒,口感creamy亦都啖啖有野咬,唔似出面有啲整到得cream就無其他野。French Fries (Truffle) ($78)🤩不得了,超級大盤,啱晒Share!薯條

Oldish Baby Pork Ribs ($218)

French Fries (Truffle) ($78)
🤩不得了,超級大盤,啱晒Share!薯條就偏幼身,直接將Truffle 上面,都好香,唔會好濃,但都食到淡淡嘅Truffle 味

Oldish Tiramisu ($68)
外型係成個冬甩咁,非常可愛。倒上esspresso就食得~口感似偏硬身嘅雪糕,咖啡味好濃,第一口可能有啲難接受,但慢慢就會食上癮🥰🥰

另外,聽聞佢嘅Burger都好好食,中間有塊好巨大嘅脆芝士片,下次可以再試下~
2021-09-14 0 views
相信大家對Oldish 一定唔陌生🍝今次二訪,無論食物定Service質素依舊優秀💯入到去環境好清靜,播住80年代嘅英文歌令人好懷念當年英國嘅生活1️⃣ Thai Tom Yum Sauce Spaghetti $168原本以為泰式 mix 意式 一定好古怪點知放到入口令我非常意外意粉帶點微酸再帶點辣🌶可能本來自身唔食得太辣 所以覺得有啲偏辣不過朋友就覺得好嘢味🈯️ 分數: 🌟🌟🌟(5星為滿分)——————————————————————————2️⃣ Half Peri Peri Grill Spring Chicken $1882隻雞全脾 半隻黎講都算正常Size配茶有埋薯條同沙律菜仲有個專點雞嘅Sauce 隻雞醃得非 常 入 味‼️可惜薯條有啲偏淋身🥲🈯️ 分數: 🌟🌟🌟🌟(5星為滿分)——————————————————————————3️⃣ Oldish Tiramisu $78哩個非常Signature 嘅Tiramisu 隔咗2年再食依然 非 常 好 味 💓同其他餐廳最唔同嘅係 佢係比較硬身同凍食前店員會淋上熱嘅Espresso 冰 火 交 雜🧊🈯️ 分數: 🌟🌟🌟🌟🌟(5星為滿分)
相信大家對Oldish 一定唔陌生🍝
今次二訪,無論食物定Service質素依舊優秀💯
入到去環境好清靜,播住80年代嘅英文歌
令人好懷念當年英國嘅生活

原本以為泰式 mix 意式 一定好古怪
點知放到入口令我非常意外
意粉帶點微酸再帶點辣🌶
可能本來自身唔食得太辣 所以覺得有啲偏辣
不過朋友就覺得好嘢味
🈯️ 分數: 🌟🌟🌟(5星為滿分)

——————————————————————————

2隻雞全脾 半隻黎講都算正常Size
配茶有埋薯條同沙律菜
仲有個專點雞嘅Sauce
隻雞醃得非 常 入 味‼️
可惜薯條有啲偏淋身🥲

🈯️ 分數: 🌟🌟🌟🌟(5星為滿分)

——————————————————————————

3️⃣ Oldish Tiramisu $78
依然 非 常 好 味 💓
同其他餐廳最唔同嘅係 佢係比較硬身同凍
食前店員會淋上熱嘅Espresso
冰 火 交 雜🧊

🈯️ 分數: 🌟🌟🌟🌟🌟(5星為滿分)
Thai Tom Yum Sauce Spaghetti
2021-09-13
Dinner
Oldish Tiramisu
荷李活道呢區嘅特色餐廳、咖啡店最近越開越多,假日慢慢地係呢區遊走就好似去咗外地旅行一樣。 Oldish 係呢個文青區內一間頗有名氣既打卡餐廳。.到達荷李活道後再沿就會見到Oldish。已經係開店時間到達但入面已經有幾檯更早到既客人。坐低一陣陸續見有客人抵達,下層短時間內爆滿。.餐廳行英式復古工業風,由門面到室內設計都非常之有特色,所以吸引過好多網紅打卡。餐廳分左上下兩層有好多特色擺設,睇得出每一個角落都擺咗唔少心機去設計裝飾,例如牆身既舊電影海報、黑白舊照片等。特別喜歡佢嘅木餐桌,打卡好有味道。.Tom Yim Spaghetti 💲168⭐️4.2/5當初係為咗呢個冬陰功意粉所以快速敲定去試呢間餐廳,因為個人對呢一款嘅菜式特別有感。意粉擺盤靚有好多隻爽脆大蝦,再配以冬陰功獨有嘅酸辣香味。冬陰功醬汁濃郁Creamy醒胃,上檯一陣已被極速清碟。.Four Cheese Burger 💲158⭐️4/5呢個芝士漢堡非常打卡able,中間有超大一塊芝士薄脆,配以特別厚身既漢堡扒同埋芝士。麵包用左我最喜歡嘅甜包,經過牛油烘香甜甜地中和左芝士既膩。伴碟嘅沙律菜一啲都唔馬虎,份量足黑醋香甜沙律菜新鮮。
Tom Yim Spaghetti 💲168
⭐️4.2/5
Four Cheese Burger 💲158
⭐️4/5
呢個芝士漢堡非常打卡able,中間有超大一塊芝士薄脆,配以特別厚身既漢堡扒同埋芝士。麵包用左我最喜歡嘅甜包,經過牛油烘香甜甜地中和左芝士既膩。伴碟嘅沙律菜一啲都唔馬虎,份量足黑醋香甜沙律菜新鮮。配埋薯條十分豐盛唔驚唔飽。
Oldish Tiramisu 💲78
⭐️4/5
經典嘅Tiramisu 喺呢度嘅名物之一,外表有別於其他餐廳既杯裝或者件裝上。上枱時服務員會將一份Espresso 倒係Tiramisu 中間。當切開嘅時候 Espresso 會同Tiramisu 融合,咖啡甘苦味同蛋糕芝士非常夾。酒味唔重,口感屬於偏實型,唔係濕潤軟滑個種。其實兩種口感各有各好,我兩者都喜歡。
Cappuccino 💲30
⭐️3.5/5
咖啡強度幾高,口感偏厚。
總結:餐廳環境出色不在話下,難得係食物質素同樣好。淨係為咗個冬陰功意粉都會係一間想再encore餐廳。另外溫馨提示:大家最好訂咗位先去,如果唔係真係有機會需要等。
不專業食評 nei.foodie
Four Cheese Burger
Cappuccino
$250 (Lunch)
Four Cheese Burger
Oldish Tiramisu
最吸引眼球一定係裝修 非常打卡able店裡既擺設 好復古好有格調牆上掛左好多70 80年代風格既相 每個角落都佈置得好靚 環境都十分舒適🔻Chicken Mushroom Spaghetti $148入面有permanson cheese 同埋Cream食起黎真係好Creamy 意粉口感都唔錯除此之外 仲有大大舊雞肉 落足料🔻Green All Day Breakfast $138豐富既全日早餐 好滿足有炒蛋 炸菇 薯餅 牛角包 茄汁焗豆 蕃茄不得不提沙律醋 好好食 個人好喜歡沙律醋酸酸甜甜 好開胃份量都算大 薯餅仲有兩個添🔻Cajun French Fries $88有黑松露同埋Cajun口味選擇薯條撒上Cajun味粉 唔辣幾惹味薯條係即刻炸 熱辣辣脆卜卜而且份量都算幾多 幾抵食每枱都有提供茄汁比客人 茄汁薯條亦得
最吸引眼球一定係裝修 非常打卡able

薯條撒上Cajun味粉 唔辣幾惹味
薯條係即刻炸 熱辣辣脆卜卜
而且份量都算幾多 幾抵食
每枱都有提供茄汁比客人 茄汁薯條亦得
這家西餐廳 - Oldish 位於上環半山區,從地鐵站出來走一段路,再要走上幾段小斜路和樓梯,才能到達。雖然地理位置有點偏,不太方便,但也不礙我對美食的追求。不過可能因為地理位置的關係,人流不算太多,不會過於擠擁,所以坐的挺舒適。從踏進餐廳的那一刻,就像穿越了時空,回到那個沒電視只有收音機的時代。Oldish,店如其名,昏黃的燈光,牆壁上擺放著舊書本、舊照片、海報、時鐘和其他小玩意。店面不算很大,只能擺放幾張桌子,靠近窗邊有一張吧枱,可以和朋友吃吃飯、喝喝酒、聊聊天。桌子上也放滿了明信片和照片,裝飾頗具心思。點了一份黑松露意大利飯、一份豬肋骨和一份oldish雞翼。雞翼上淋上店內調配的醬汁,帶點酸酸甜甜的味道,十分開胃,旁邊配以沙拉菜,吃起來清新又健康。黑松露意大利飯也很不錯,把意大利飯放進口,松露香氣四溢,意大利飯有嚼勁。豬肋骨肉鬆軟,容易切開,配以醬料,十分美味,還配上牛油果、粟米和其他沙拉,吃起來也不會膩。最特別的是這個提拉米蘇甜品了,平時我吃的都提拉米蘇中間都是軟綿綿的蛋糕,勺子一下子就能切下。甜品盛上來後,店員先把一個小杯子的咖啡倒上中間的洞中,就當我們打算切開甜品的時候,發

點了一份黑松露意大利飯、一份豬肋骨和一份oldish雞翼。

最特別的是這個提拉米蘇甜品了,平時我吃的都提拉米蘇中間都是軟綿綿的蛋糕,勺子一下子就能切下。甜品盛上來後,店員先把一個小杯子的咖啡倒上中間的洞中,就當我們打算切開甜品的時候,發現它中間硬梆梆的,放進口中才知道是冰淇淋來的,做法挺特別,味道也不錯。
2021-09-07 79 views
本身充滿期待好想試下Oldish既食物但最後好失望咁離開餐廳…首先,餐廳位置比較唔方便,需要行一段約5分鐘既大斜路先到。因為有book枱,所以唔洗等就入去坐低左。入到去見到裝修行復古風格,係唔錯ok靚,但未至於網上講到咁打卡able…其次,order左既食物等左好耐先上。本身想一次過影哂叫左既食物,但等極都等唔到,最後同朋友一齊食完一個餐,另一個餐再過左陣先到…如果唔係share,咁可能一個人食完要等埋另一個餐到,然後再等朋友食了😢再者,order左個spicy beef risotto, 但成個risotto都無咩味,自問本來都唔係重口味人士。black truffle egg Benedict 不過不失,正常發揮。甜品揀左tiramisu, 以為係蛋糕/雪糕,點知只係有可可粉加espresso既冰….雖然食物真係令我好失望,甚至覺得好晒錢,但staff都有禮貌Anyway,成間餐廳並無網上講到咁好食咁吸引😢😢
本身充滿期待
好想試下Oldish既食物
但最後好失望咁離開餐廳…

Anyway,成間餐廳並無網上講到咁好食咁吸引😢😢
2021-07-01
$200 (Lunch)
2021-08-20 357 views
同朋友😂千辛個萬苦上曬山終於都搵到呢間隱世西餐店😂多謝google😂呢間野叫 oldish @oldishhk入到嚟見到呢間野個環境其實都真係幾靚,有少少似我當年去意大利旅行嗰啲店仔咁😯跟住肚餓到爆就叫左一個risotto 同埋rib,我自己口痕就嗌左杯酒好彩呢間野冇令我失望,不枉我山長水遠行上嚟個risotto 係正宗起骨嗰啲🤩🤩,個sauce嘅海鮮味又幾足,當然本身個青口同蝦都新鮮好食啦🤓🤓然後個Rib都真心幾好🐷,姐係個肉係入味腍身離骨又鮮味,然後食到膩又有黑醋拌沙律去refresh返吓個口而酒鬼me🍷真係十分咁欣賞杯merlot😂好少table wine可以70蚊以下然後個果香同莓味咁厚咁濃推薦大家試吓喔🤓🤓👍🏼👍🏼
呢間野叫 oldish @oldishhk
好彩呢間野冇令我失望,不枉我山長水遠行上嚟
推薦大家試吓喔🤓🤓👍🏼👍🏼
今日收工,草子帶我去了上環英式工業風的OLDISH的晚餐店外看,已經覺得自己好似去左HARRY POTTER 年代的場景一入店,就見到懷舊英倫風的裝修和擺設,放著八九十年代的英文歌曲,非常有特色的小店Creamy Chicken Mushroom Spaghetti個汁好CREAMY ,意粉彈牙,好味!French fries truffle一上桌,我們心諗SIDE 都咁大份,雖然望落平平無奇,但是剛炸起薯條配松露醬無得輸Oldish eggs benedict份量幾多下。望住蛋黃爆醬,加上SMOKED SALMON 好好食~Oldish Tiramisu係一個冬甩樣tiramisu 質地有啲似雪糕,偏硬。 店員呈上時會淋上expresso 咖啡味好重呢個TIRAMISU 就做到TIRAMISU 的真諦~ BITTERSWEET!OLDISH 係一間難得裝修和食物都令人難忘的店,CHILL下又一晚。
今日收工,草子帶我去了上環英式工業風的OLDISH的晚餐

個汁好CREAMY ,意粉彈牙,好味!
Creamy  Chicken  Mushroom  Spaghetti

French fries truffle
French  fries  truffle

Oldish eggs benedict
Oldish  eggs   benedict

Oldish Tiramisu
係一個冬甩樣tiramisu 質地有啲似雪糕,偏硬。
店員呈上時會淋上expresso 咖啡味好重

Oldish  eggs   benedict
Oldish  tiramisu
  • Oldish Tiramisu
2021-07-31 370 views
上環一條小巷嘅盡頭有Oldish星期六日冇得book位 要walk-in裝修復古英倫風🇬🇧十分適合一個慢活嘅星期六晏晝Menu🍴Oldish All Day Breakfast🍴牛角包+煙肉+滑蛋+薯餅+大啡菇+煙三文魚+肉腸+蕃茄+茄汁豆份量好多 熱辣辣好吸引!!!!!薯餅脆卜卜 肉腸仲有芝士流出嚟 美中不足係冇沙律菜 同埋大啡菇只係得半隻🍴Rose Latte🍴🍴Oldish Lime Soda🍴咖啡真心好好飲!! 玫瑰味好出好濃!!!冇入座限時 同朋友傾咗3個鐘 過咗一個好relax嘅下晝❤️
上環一條小巷嘅盡頭有Oldish
星期六日冇得book位 要walk-in

裝修復古英倫風🇬🇧
十分適合一個慢活嘅星期六晏晝

Menu

🍴Oldish All Day Breakfast🍴

份量好多 熱辣辣好吸引!!!!!
薯餅脆卜卜 肉腸仲有芝士流出嚟
美中不足係冇沙律菜 同埋大啡菇只係得半隻

🍴Rose Latte🍴
🍴Oldish Lime Soda🍴

咖啡真心好好飲!! 玫瑰味好出好濃!!!

2021-07-31
$200 (Lunch)
  • Oldish  All  Day  Breakfast
  • Rose  latte
2021-07-30 267 views
位置比較隱蔽,但門口同店內裝修都好靚好有feel,可以chill足成個下午😝🐽Seafood Risotto $168海鮮既份量都幾多同係新鮮既,有大蝦、青口、魷魚同帶子,而意大利飯既口感都岩岩好,軟硬適中,個汁係酸酸甜甜既蕃茄汁😋••••••••••••••••••••••••••••••🐽Creamy Chicken Mushroom Spaghetti $148個汁加埋啲cheese都幾creamy,有唔少雞肉,雞肉既肉質唔鞋的,幾嫩滑,意粉都好煮得好彈牙😝••••••••••••••••••••••••••••••🐽Garlic Prawn with toast $118呢碟係小食,但份量都唔細,大約都有10-12隻蝦左右,食極都仲有咁,粒粒都係彈牙爽口,配埋個蒜香忌廉汁,真係好重口味好惹味🤣旁邊仲會有4塊多士,可以沾啲汁食,個包都好鬆軟,唔沾汁都已經好好味🤗

🐽Seafood Risotto $168
🐽Garlic Prawn with toast $118
2021-07-24
作為一個鍾意打卡嘅Foodie 📷今次就嚟到上環呢間特色主題餐廳 ✨感受吓佢地復古英式style嘅佈置同嘢食 😌.🔸Peri Peri Grill Spring Chicken $188 | ⭐️: 4.0/5 材料豐富 ✨ 包括沙律, 烤雞, 烤粟米, 粗薯條雖然menu 標示🌶️ 但其實一啲都唔辣 🙉烤雞亦都鎖住好多肉汁 食落唔會覺得太乾👍🏻沙律薯條份量亦都多 超級🈵️足狸貓本身食開清淡 所以覺得調味啱啱好 💁🏻‍♀️如果係重口味人士 可能就點多啲伴碟個個Peri Peri 醬 ☺️.🔸Seafood Risotto $168 | ⭐️: 3.6/5 番茄醬義大利飯 番茄味好酸 🍅 好啱我口味另外飯入面加咗洋蔥 🧅 鍾意洋蔥個甜味海鮮包括青口, 蝦, 帶子, 魷魚仔食材都豐富 但食得有少少雪味 唔好expect 超級新鮮… 😂推薦試佢地其他非海鮮嘅Pasta & Risotto.🔸Oldish Tiramisu $78 | ⭐️: 4.6/5 推薦‼️ 佢地個tiramisu 唔係蛋糕質地比較似係凍餅底 有食冰/雪糕嘅錯覺waiter會快速淋 1 shot expresso 係中間 ☕️(佢完全無

作為一個鍾意打卡嘅Foodie 📷
今次就嚟到上環呢間特色主題餐廳 ✨
感受吓佢地復古英式style嘅佈置同嘢食 😌

材料豐富 ✨ 包括沙律, 烤雞, 烤粟米, 粗薯條
雖然menu 標示🌶️ 但其實一啲都唔辣 🙉
烤雞亦都鎖住好多肉汁 食落唔會覺得太乾👍🏻
沙律薯條份量亦都多 超級🈵️足
狸貓本身食開清淡 所以覺得調味啱啱好 💁🏻‍♀️
Peri  Peri  Grilled  Chicken

番茄醬義大利飯 番茄味好酸 🍅 好啱我口味
另外飯入面加咗洋蔥 🧅 鍾意洋蔥個甜味
海鮮包括青口, 蝦, 帶子, 魷魚仔
推薦試佢地其他非海鮮嘅Pasta & Risotto
Seafood  Risotto

推薦‼️ 佢地個tiramisu 唔係蛋糕質地
比較似係凍餅底 有食冰/雪糕嘅錯覺
(佢完全無通知就淋咗落去, 影唔切 😂)
鍾意咖啡味濃嘅朋友一定好鍾意❤️
唯一佢無咩酒味 🍾 不過我無咩所謂 🙆🏻‍♀️
Oldish  Tiramisu

整體黎講, 狸貓覺得呢間好有特色 ✨
每一個角落都好適合打卡 📸️ 佈置好靚
  • Oldish  tiramisu
  • Tiramisu
  • Seafood  Risotto
  • Oldish  tiramisu
  • Peri Peri Grill Spring Chicken (Half)
2021-07-24 165 views
今日大食妹約咗朋友去食晚飯之前喺IG見到好多人黎呢間Oldish打卡佢個甜品, 就有啲心郁郁, 好想快啲嚟食<Oldish Blue Moon (左) 及 Oldish Pink Lemonade (右)>天氣非常熱, 行到想黎Oldish有少少口渴見到佢嘅drink menu有幾特別嘅嘢飲, 一於試一試朋友嘅Oldish Blue Moon味道酸酸甜甜, 飲落好似檸檬梳打, 非常解渴大食妹嘅Oldish Pink Lemonade 喺紅莓汁混合Lemonade, 味道就比較酸, 但都唔錯<Thai Tom Yum Sauce Spaghetti>主食方面, 我哋就嗌咗個比較特別嘅冬陰功意粉冬陰功意粉味道酸酸辣辣, 帶子同海蝦嘅份量都唔少, 菜色幾特別<Grilled US Prime Rib-Eye>因為好想好想食佢個粗薯條, 我哋就嗌咗份Rib-Eye五成熟嘅Rib-Eye熟度啱啱好, 可惜廚房火候好似唔太夠, 未能做到外面燶燶哋, 同時內裏保住肉汁嘅水準但薯條係幾好食嘅, 金黃脆卜卜, 仲要有茄汁同蛋黃醬<Oldish Ch
今日大食妹約咗朋友去食晚飯

天氣非常熱, 行到想黎Oldish有少少口渴
見到佢嘅drink menu有幾特別嘅嘢飲, 一於試一試

主食方面, 我哋就嗌咗個比較特別嘅冬陰功意粉

<Grilled US Prime Rib-Eye>
因為好想好想食佢個粗薯條, 我哋就嗌咗份Rib-Eye
但薯條係幾好食嘅, 金黃脆卜卜, 仲要有茄汁同蛋黃醬

<Oldish Chicken Wings>
另外仲加咗份Oldish Chicken Wings
味道有些少辣, 大食妹食咗兩隻就不行了

<Oldish Tiramisu>
最後當然當然要食呢個招牌嘅Oldish Tiramisu
Oldish Tiramisu係凍冰冰嘅Tiramisu裏面加入濃縮咖啡, 冰火交融, 雙重享受
但夜晚食咖啡因有啲過重
2021-07-22 129 views
香港人2年幾冇去旅遊🛫,真係好想大叫:我想去旅行呀!✈️小編非常推介大家黎Oldish滿足一下先~因為入面既裝修好似去左英國咁架!餐廳播住70-80年代既歌曲🎺🥁好Chill🍃小編聽到好興奮🥰食完個心仲留左係70-80年代既國度!🤩😍—————————————Grilled Us Prime Rib-Eye🥩$258Rib-Eye真係一試難忘,小編仲係度回味緊🙈好大份,煎到外面乾身,配合埋香草,好香!內裏好Juicy😋將牛既香味同油脂佈滿左整個口腔😚 五成熟,岩岩好🥰正!👍🏻配菜係薯角,唔會好油,炸得幾乾身😉—————————————Chicken Mushroom Spaghetti 🍝 $148意粉個汁非常Creamy,意粉好彈牙,Mix埋煎香左既蘑菇同雞肉,好夾!好香🥰—————————————Oldish Tiramisu🍨$78雪硬左好似donut形狀既Tiramisu,食之前淋上熱既Espresso,冰火交融,食落冰冰地,好香濃既咖啡中和左Tiramisu 既甜,岩岩好👍🏻小編第一次食e個食法既Tiramisu,好新穎🤩—————————————🌟餐廳員工好貼心,裝暖水既玻璃
Grilled Us Prime Rib-Eye🥩$258
Grilled Us Prime Rib-Eye

Chicken Mushroom Spaghetti

Oldish Tiramisu🍨$78

—————————————
🌟餐廳員工好貼心,裝暖水既玻璃杯有餐巾包住,唔會燙親手🥰
Grilled Us Prime Rib-Eye
Chicken Mushroom Spaghetti
Oldish Tiramisu
位於上環小街中嘅Oldish,英式嘅門面設計非常吸睛👀復古風格帶於濃濃嘅英倫感,彷彿去左倫敦嘅小巷🥶🥫All Day Breakfast ($158)Lunch set嘅All Day Breakfast 屬英國London嘅價格(可能更貴)第一印象非常豐富足料 充滿澱粉亦係基本全日早餐嘅配料🥐🍅🍳🥓水平亦不過不失 全部都係即叫即煎煙肉都好可口惹味 煎到好乾身份量多到大食嘅都一定會飽有突🤣雖然質素唔屬於好出色 而且食到尾仲有啲膩但都有少少搵返倫敦嘅味道❤️整體不錯,但就all day breakfast嚟講價錢又好似貴左少少,但勝在裝修好有英倫感覺,好似去左1個小時英國咁🥶

All  Day  Breakfast

🥫All Day Breakfast ($158)
Lunch set嘅All Day Breakfast
屬英國London嘅價格(可能更貴)
第一印象非常豐富足料 充滿澱粉
亦係基本全日早餐嘅配料🥐🍅🍳🥓
水平亦不過不失 全部都係即叫即煎
煙肉都好可口惹味 煎到好乾身
份量多到大食嘅都一定會飽有突🤣
雖然質素唔屬於好出色 而且食到尾仲有啲膩
但都有少少搵返倫敦嘅味道❤️

走上東街既長斜路 沿途都唔見有太多人只係7點鬆既晚上 呢度已經特別寧靜🤫經過一間酒吧 眼看左右都已經閂門既店舖起初都擔心自己行錯路 但原來行多幾步係東街既盡頭 就會見到呢個充滿懷舊英倫風的門口😍店舖內既裝潢同擺設十分有心思🤩感覺到店主對復古風係情有獨忠🤭牆上既海報 一枱一凳 都同充滿懷舊感🪵📻環境既配合 覺得自己已經置身於英國小巷內既餐廳一樣🇬🇧-🔸𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚆𝚒𝚝𝚑 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 唔好睇少佢 前菜黎講佢算係大碟😲淨係蝦都有十隻八隻 又大粒 而且都幾爽口👍🏼忌廉汁配上洋蔥粒同蒜香 每一啖都覺得好食唔單調🤤佢個多士烘得好脆 我仲食到有nuts係入面🥖沾埋個忌廉汁食就好完美 如果可以多少少汁仲好😋-🔸𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜-𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 食薯條就係基本野喇 今次揀左黑松露味🍟佢唔係有兜黑松露醬俾你個隻 而係直接將黑松露放上去焗🧆佢一啲都唔油 幾乾爽既口感 呢個位都做得唔錯 好香口🤪-🔸𝙾𝚕𝚍𝚒𝚜𝚑 𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 食英式野 唔少得既一定要嗌all day breakfast😌呢個all day都可以話係應有盡有 都幾大碟煙肉煎得唔乾係抵讚 食過一次硬到
走上東街既長斜路 沿途都唔見有太多人

煙肉煎得唔乾係抵讚 食過一次硬到咬唔開既煙肉之後🥓
唔多唔少都有d陰影 不過呢度就煎得好好👍🏼
我地大家都覺得個薯餅好好食 薯味好重🥔
炒蛋都夠滑🍳豬肉腸有d香草味 唔會太漏
雖然好多時all day breakfast都係d”現成”野🥐🥫
但都好睇個廚師點去處理 呢個all day就好得喇🤤

🔸𝙸𝚌𝚎 𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 𝚃𝚎𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎
🔸𝙲𝚛𝚊𝚏𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛

奶香味較為重啲既green tea lattle🍵
岩晒中意飲奶既人 但入口依然會品嚐到茶香😌
野飲選擇都唔少 咖啡 茶 果汁 mocktail 同酒都有齊☕️🍵🍺🍷🍹
手工啤酒都有 配薯條食真係好正🍻🥔
🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟