2021-06-05
又到每星期至少一次嘅食好西啦😋今次就去佐郭“輝哥私房菜“食海鮮放題,完全迎合我最鐘意嘅海鮮。一坐底 ,就先即刻上個冷盤, 有凍蝦同青口 然後再嚟多個 蒲燒鏝魚。之後就可以坐定定寫紙仔, 每次最多限叫8樣。 而且每份係二人份量。 樣樣都細細碟,唔怕浪費食物 ,亦可以多啲quota試多啲野食。上菜時間唔會太耐。估佢唔到 有咁多種選擇 。海鮮之餘亦都有小菜、小食、炒粉麵 幾大食嘅男士都唔駛驚食唔飽。豉椒炒蜆夠哂入味, 風味十足。貴妃蚌個人推介油鹽水浸 ,另外白酒煮海螺堅夠清酒味。特別推介 金沙炒鮮魷, 真係堅正,要encore 。薑蔥炒蟹 都好多羔🤤另外爆鑊類 燒汁牛柳粒 ,菠蘿咕嚕肉 👍🏻👍🏻👍🏻不過第一轉個咕嚕肉冇菠蘿🍍 encore時remark要菠蘿 待應叔叔好好 特登夾返幾舊菠蘿俾我地🤣欖菜肉鬆四季豆 唔會太咸, 淨食都冇問題。蝦仁炒蛋都好出色,蝦肉大大隻, 咬落蝦肉十分爽脆 ,而且蛋亦都炒到好滑,一啲都唔輸蝕大酒樓。重點雖然係放題,但勝在碟碟都熱辣辣上枱 。所以建議返 好似我哋兩個人去食咁 唔好吓吓一點就點哂8款 因為(蒸海鮮尤其)凍咗就冇咁好食啦~其實野食方面仲有其他選擇例如黃
豉椒炒蜆夠哂入味, 風味十足。
貴妃蚌個人推介油鹽水浸 ,另外白酒煮海螺堅夠清酒味。
特別推介 金沙炒鮮魷, 真係堅正,要encore 。
薑蔥炒蟹 都好多羔🤤
另外爆鑊類 燒汁牛柳粒 ,菠蘿咕嚕肉 👍🏻👍🏻👍🏻
欖菜肉鬆四季豆 唔會太咸, 淨食都冇問題。
重點雖然係放題,但勝在碟碟都熱辣辣上枱 。
其實野食方面仲有其他選擇例如黃金炸饅頭等等。
但係一次過真係食唔曬咁多,下次有機會嘅話先試埋其他啦。一句總結: 加埋一大概三百蚊一個人,有魚有肉有海鮮有小炒咩都有,包羅萬有。